<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Angliában az omikron terjedése miatt vezethetik be a középiskolák osztálytermeiben a kötelező maszkviselést. A kormány ezzel a személyes tanítást akarja fenntartani, de ez biztosan nem fog maradéktalanul sikerülni, mivel közben arra is számítanak, hogy az iskolai dolgozók negyede is kieshet a munkából a következő hetekben.

Az angliai középiskolákban a tanulókat arra fogják felszólítani, hogy a jövő héttől, a karácsonyi szünetről visszatérve viseljenek maszkot, hogy útját állják a koronavírus omikron variánsa egyre nagyobb mértékű terjedésének - közölte Nadhim Zahawi oktatási miniszter vasárnap.

A politikus a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapban megjelent cikkben kifejtette, az omikron terjedése miatt ezt a kiegészítő, ideiglenes intézkedést a következő hetekben javasolják bevezetni a középiskolai osztálytermekben.

Az Egyesült Királyságot alkotó négy országból egyedül Angliában nem volt ajánlott a maszk használata az osztálytermekben. A napi fertőzési számok egyre magasabb értékei miatt, valamint azért, mert a pozitív tesztet produkálóknak legalább hét napig el kell szigetelniük magukat, az iskolák és más közszolgáltatások munkaerőhiánnyal küzdenek.

A kormány arra kérte a közszféra vezetőit: készüljenek fel arra a legrosszabb forgatókönyvre, hogy az elkövetkező hetekben a dolgozók negyede kiesik a munkából. Zahawi szerint szükség lesz távoktatásra is, mivel a tanulók és a tanárok nagy számban lesznek kénytelenek önkéntesen karanténba vonulni.

Hozzátette azonban, hogy a személyes tanítás továbbra is elvárt norma marad, és a vizsgák is a tervek szerint zajlanak majd januárban.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.