2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Nem lesz több rosszul vagy hiányosan kitöltött bejelentő.

A mai nappal elindul az e-kárbejelentő rendszer, amelynek segítségével az autóbalesetet szenvedett gépjárművezetők mobil eszközeik segítségével tudják megtenni a baleseti kárbejelentést - hangzott el a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) mai tájékoztatóján. A rendszer egységes lesz, mind a 13, kötelező gépjármű-felelősséggel foglalkozó biztosítónál alkamazzák.

Fotó: MTIFotó: MTI

A rendszert a leggyakoribb, kétszereplős balesetekre modellezték, de lehetőség van ennél több szereplőt érintő esemény rögzítésére is. A baleset megtörténte után az egyik gépjárművezető mobiltelefonján kell létesíteni a kapcsolatot, majd egy PIN-kód segítségével a másik fél is csatlakozni tud az e-kárbejelentőhöz. A bejelentő elküldéséhez tehát mindkét fél beleegyezése, aláirása kell és a beérkeztetésről egy e-mailben is kapnak értesítést a felek a biztosítótól.

A programmal egyszerűen, gyorsan lehet rögzíteni a szükséges adatokat, ideértve az eset leírását, a rajzokat. Lényeges, hogy az e-bejelentővel el lehet kerülni a hiányos kitöltést, ami a papír alapú bejelentő esetében előfordul, lassítva az ügyintézést. A papír alapú bejelentő továbbra is megmarad - derült ki a tájékoztatón.

 A nemzetközi tapasztalatok szerint egyébként a bevezetés évében a bejelentések nagyjából 5 százaléka történik elektronikus úton - tájékoztatta lapunkat a MABISZ. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.