<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hann Endre szerint még mindig bizonytalan pontos előrejelzést adni.

Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató igazgatója szerint, - akivel lapunk is interjút készített nemrégiben -, legegyszerűbben megfogalmazva az esélyeket, azt mondja: "Egyértelmű, hogy kétesélyes".

Hann azt mondja, hogy most szorosabbnak tűnik a verseny, mint négy éve, amikor a kétharmad volt a kérdés.

Hann Endre: elkezdődött a mozgósítás. Fotó: Bánkuti András
Hann Endre: elkezdődött a mozgósítás. Fotó: Bánkuti András

A Fidesz győzelmét valószínűbbnek tartja, ugyanakkor szerinte egyelőre nem lehet határozott előrejelzést adni - mondta Hann ezúttal a 444-nek.

Kevés is a felmérés, mert nincs rá pénz. A kilencvenes években sokkal több pénze volt a médiának felméréseket rendelni, a több felmérésből pedig világosabb képet lehetett kapni.

Hann Endre szerint nem lehet látni egyelőre azt sem, hogy a háború mekkora fordulatot hoz a választói szándékokban. Szerinte érezhető volt, hogy a miniszterelnök zavarba jött, de egy hét sem kellett, hogy megtalálják a hangot. 

Szerinte az elmúlt napokban kikerült, fenyegető hangulatú, VESZÉLYES feliratú plakátok Márki-Zay és Gyurcsány arcával egyértelműen a mozgósításról szólnak, de hogy valóban megszólítja-e ez az üzenet az esetleg elbizonytalanodó kormánypárti szavazókat, az még kérdés.

A választásig hátralévő időszak szerinte

óriási mozgósítási csata lesz.

A Medián a választás előtti héten idén is közli majd az előrejelzéseit.