4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Szinte biztos, hogy idén újabbat ugrik a bevétel a kecskeméti Horváth Építőmester Zrt.-nél. Erre garancia a sok közbeszerzésen elnyert megbízás.

Nem panaszkodhat a mostani politikai kurzus hatalomra kerülésének évében, 2010-ben Kecskeméten alakult Horváth Építőmester Zrt. (HÉP), az eltelt évtizedben folyamatosan növelte árbevételét. A hivatalos adatok szerint az utóbbi négy évben minden évben milliárdokkal volt képes hízlalni értékesítési bevételét és ehhez képest elég jónak mondható, több mint 10 százalékos bevételarányos adózott eredménnyel büszkélkedhet. Tavaly 9,5 milliárd forint állt a bevételi soron, több mint 1,02 milliárd forintos adózott eredmény mellett, idén mindkét mutató bizonyosan ezek fölé megy majd – derül ki a vállalkozás beszámolójából.

A kecskeméti városháza felújítását is a Horváth Építőmester Zrt. végezte (fotó: pixabay.com)
A kecskeméti városháza felújítását is a Horváth Építőmester Zrt. végezte (fotó: pixabay.com)

A kecskeméti székhelyű vállalat legújabb megrendelése a városi multifunkciós csarnok. A helyi lapok szerint a napokban elkezdődött kivitelezés során a Katona József Gimnáziumhoz tartozó területen épülő sportcsarnok kosárlabda, röplabda, kézilabda és futsal-mérkőzésekre is alkalmas lesz. Mintegy 936 millió forintba fog kerülni, ebből több mint 600 milliót TAO-ból fedez az önkormányzat, a többit saját költségvetéséből teremti elő, átadás jövő év végén lehet.

A cég – nem meglepő módon – a kormánypárti vezetésű városi önkormányzat más nagyberuházásain is jól szerepel. Egyebek között felújította a városházát. Kiderült, hogy érdemes rábízni a megyei vízműcég új laboratóriumának kivitelezését is. A közműcég központi telephelyén a HÉP közel 700 millió forintért építette meg az új speciális ingatlant, amiben éppen egy éve folyik a munka.

Az idei augusztus sem telt el avatás nélkül: elkészült a Margaréta Idősek Otthona energetikai felújítása mintegy 800 millió forintért. Szigetelték a homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat, felújították a fűtési rendszert, valamint telepítettek egy napelemes és egy napkollektoros rendszert.

Ezt meghaladó, közel 950 millió forintos számlát nyújthat be, ha a tervezett időben, tehát az év végéig átadja a városi fürdő melletti Aqua Hotelt. A háromcsillagos létesítményben a magyarepitok.hu szerint 41 szoba várja majd a megfáradt fürdővendégeket.

Maradva a megyénél, egyebek mellett a Tiszakécskén éppen egy éve átadott városi uszoda is neki jutott. Az a beruházás 929 millió forintba került, legalábbis ennyit szánt rá eredetileg a beruházó BMSK Zrt.

Az idei munkák között van egy ennél is nagyobb falat. Júliusban írták alá azt a szerződést, miszerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő megbízásából ez a társaság építheti az M4-es gyorsforgalmi út új szakaszán a monori autópálya mérnökség épületét mintegy nettó 6,7 milliárd forintért. Ez jó referencia lehet későbbi, még ebben a kormányzati ciklusban kiírandó pályázathoz is.

Ehhez képest aprópénz a tarnaszentmiklósi új állattartótelep és gazdálkodási központ. Ott 1,35 milliárd forint lesz az ellentételezés, a projekt az állami Bükki Nemzeti Park Igazgatóság megrendelése nyomán zajlik, a pénzt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretéből ítélték oda.

De ne gondoljuk, hogy a cég csak a szűk megyei piacon tudott sikert sikerre halmozni, hatóköre immár Budapestre is kiterjed. A Possibuild Kft.vel közösen végzi ugyanis a Budai Ciszterci Gimnázium (volt Szent Imre Gimnázium) új sportcsarnokának kivitelezését. Még a jövő évi választások előtt, 2022 februárjában akarják átvágni a szalagot. A végösszeg ott 4,5 milliárd forint, feltűnik itt az Épszerk-Pannónia ismert NER-es építőipari nagyvállalat is, mint alvállalkozó.

A Horváth Építőmester Zrt. előzőleg – több más infrastrukturális és sportberuházás mellett - a kormánypárt egyik oktatási háttérbázisának számító Lakitelki Népfőiskola központi épületének energetikai felújításával vétette észre magát. Ott 300 millió forint volt az elvégzett munka értéke. Pár éve több fővárosi kormányhivatal felújítását is elnyerte.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!