TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 14. 12:34
MTI

Eddig 6 százalékos GDP-csökkenést valószínűsítettek, most már 8 százalékot saccolnak.

Az eddigieknél is borúlátóbb a francia gazdaság idei teljesítményével kapcsolatban az ország gazdasági és pénzügyminisztere.

Bruno Le Maire egy kedden adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a francia hazai össztermék (GDP) az eddig várt 6 százaléknál jelentősebben, 8 százalékkal eshet vissza, amit azzal indokolt, hogy a koronavírus miatt a gazdaság leállítása a tervezettnél tovább tart.

A miniszter arra a felvetésre, hogy a kormány változtat-e az idei GDP-arányos államadóssággal kapcsolatos tervén, azt mondta, hogy erre még nem tud választ adni. Egy hete a miniszter azt mondta, hogy az államadósság a GDP 112 százalékára nőhet a múlt év végi 98,1 százalékról.

Eközben Gerald Darmanin francia költségvetési miniszter szintén kedden arról beszélt, hogy míg egy hete a GDP-arányos államháztatái hiányt 7,6 százalékra várták, ma már inkább a 9 százalék tűnik reálisabbnak, ami a második világháború óta a legnagyobb deficit lenne.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.