2p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Tavaly a magyar gazdaság öt százalékot meghaladó mértékben esett a koronavírus-járvány, illetve a nyomában járó korlátozások miatt. Munkatársunk, Vég Márton azt foglalja össze, hogy a NER-közeli milliárdos nagyvállalkozókat is megviselte-e a válságos 2020-as év.

Az elmúlt hetekben is rendszeresen beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-járvány és a kormányzati megszorítások miatt az egyes ágazatok (szállodák, éttermek, taxisok, utazási irodák) mekkora visszaesést szenvedtek el. Volt olyan ágazat, ahol 80 százalékos volt a leállás. A NER-elit (Nemzeti Együttműködés Rendszere) azonban leginkább az építőiparban, és újabban a magánegészségügyben erős, így a már elérhető céges beszámolók alapján úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány kedvenc cégeit nem, vagy csak éppen érintette a gazdasági hanyatlás, de olyanra is bőven akad példa, aki a válságos évben is tovább gazdagodott.

Mi vagyunk a korán kelő, dolgozó emberek, akik az egész verklit, az egész gazdaságát visszük. A gazdaságpolitikánknak is továbbra is őket kell megcélozni: munkából élők, családok, nyugdíjasok.

- mondta még május 21-i rádiós beszélgetésében Orbán Viktor kormányfő.

Ehhez képest mostani vidónkban listázzuk Mészáros Lőrinc, Szíjj László, Garancsi István, Paár Attila, Tiborcz István és Orbán Győző cégeinek 2020-as teljesítményét. Közös jellemző, hogy a NER-milliárdosok tavaly is több tízmilliárdnyi osztalékot tudtak kivenni cégeikből. A kaszinók szintén a kiválasztott kormányközeli üzletemberekhez tartoznak: mintegy 32 milliárd forint forgalmat könyvelhettek el, de a NER-feleségek, menyasszonyok cégei sem maradtak nyereség nélkül a válság alatt. Új üzlet volt a lélegeztetőgép-biznisz, amely 15 osztalékot hozott a legnagyobb magyar beszerzőnek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!