TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 13. 09:33
mfor.hu

Mármint benzinből, annak átlagára ugyanis bruttó 3 forinttal emelkedik július 15-étől, a gázolajé viszont ezúttal nem változik.

Szerdán várhatóan a benzin ára fog emelkedni bruttó 3 forinttal literenként - tette közzé a holtankoljak.hu. A gázolaj ára most nem változik.

Így július 15-étől az alábbiak szerint alakulnak az üzemanyag-átlagárak:

a 95-ös benziné: 372 forint/liter,

a gázolaj átlagára 385 forint/liter.

Ennek következtében a benzin ára tovább araszol a március 4-ei szintje felé, amikor 374 forintot kellett adni e nafta literjéért átlagban, igaz, csak két napig, miután március 6-án elindult az olcsóbbodása, aminek végén április 29-én már 278 forintért is lehetett tankolni.

Pedig a szakportál emlékeztet, hogy a múlt hét csendesnek volt mondható az olajpiacon, a heti változás mértéke szinte nulla volt hétfő és vasárnap között. Pénteken ugyan közel 3 százalékkal csökkent a Brent hordónkénti ára, vasárnapra azonban az árszint visszament 43 dollár fölé. Az olcsóbbodás oka az volt, hogy az Egyesült Államokban a koronavírus további terjedése miatt újabb korlátozásokat vezethetnek be, ami jelentősen hatással lehet az üzemanyagok keresletére. 

A forint árfolyama a dollárral szemben nem változott, végig 312 forinton stagnált a múlt héten. Mindezek ellenére jelentettek most be árváltozást. Hogy ezt követi-e szerdán egy újabb, azt az határozhatja meg, hogy a jövő hét elején melyik irányba indul el a Brent ára. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.