2p

Továbbra is 100 fölött van a napi áldozatok száma, 1500 fölött az új fertőzötteké, de nagyon sok embert gyógyultnak nyilvánítottak.

A friss tájékoztatás szerint 1541 az új koronavírusos fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 789 188 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 18 647 tesztet végeztek 24 óra alatt, ezek 8,3 százaléka lett pozitív.

Elhunyt 106 beteg, így az elhunytak száma 28 403 főre emelkedett. A gyógyultak száma 7590-nel emelkedett egy nap alatt, jelenleg 553 836 fő mondhatja el magáról, hogy hivatalosan túl van a Covid-fertőzésen. Ennél nagyobb napi emelkedés ezen a soron csak egyszer volt eddig. Az aktív fertőzöttek száma ennek megfelelően rekordtempóban csökkent: 6155-tel lett kevesebb a számuk, bár még mindig 206 949-en vannak. 

Jelenleg 3855 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 249-cel kevesebben, mint egy nappal ezelőtt. 40-nel kevesebben vannak lélegeztetőgépen, összesen 445-en. 

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 203 873 fő, közülük 2 406 684 fő már a második oltását is megkapta. Ismét igaz, hogy a túlnyomó többség a második oltást kapta meg (91 ezerrel nőtt a számuk egy nap alatt), az összes beoltott száma ezúttal 50 835-tel nőtt. Ez ugyan messze a legmagasabb szám a héten, de összességében csak kevesebb mint 140 ezerrel lettünk közelebb a hét eddig eltelt 5 napján az enyhítés következő fokozatát jelentő 5 millió beoltotthoz - ekkor például már lakodalmakat is lehet majd tartani.

A tájékoztatás szerint több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra és 80 százalékuk meg is kapta azt. Az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni. Felhívják a 16-18 évesek figyelmét, hogy a jövő heti oltásukhoz legkésőbb ma éjfélig regisztrálhatnak, és csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten kezdődő Pfizer-oltásukra. A kórházi oltópontokon mától szombatig az április elején oltott pedagógusok ismétlő oltása is zajlik szintén Pfizer-vakcinával - ez az összes beoltott számát nem fogja növelni, de a padagógusoknak jó hír, miután hétfőtől már a felsős általános iskolások és a gimnazisták, középiskolások is visszatérnek a személyes oktatás keretében az iskolákba.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!