2020. május 28. 15:13
mfor.hu

Mostantól a szlovén és a magyar állampolgárok újra korlátozások nélkül utazhatnak át a közös határszakaszon. 

Május 28., csütörtök délután három órától megnyílik a személyforgalom előtt is a szlovén-magyar határ - jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter Anze Logar szlovén külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

A vonatkozó rendelet már meg is jelent a friss Magyar Közlönyben. Ennek értelmében a szlovén és a magyar állampolgárok korlátozások nélkül utazhatnak egymás országaiba. Sem negatív teszteredmény, sem pedig 14 napos karantén-kötelezettséget nem írnak elő a hatóságok. Abban az esetben viszont, ha belépést követő 14 napon belül valaki koronavírus-tüneteket észlel magán, azonnal házi karanténba kell vonulnia és értesítenő erről a járványügyi hatóságot. 

Ezzel egyébként a szlovén határ a második, ami a járvány előtt megszokott módon járható át. Először hétfőn, a szerb-magyar határ nyílt meg teljesen korlátozásmentes formában. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.