<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Karácsony Gergely aláírt, ment is a pénz a közösségi közlekedésre.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a korábbi ígéretnek megfelelően a fővárosi közlekedési támogatási szerződés véglegesítése után haladéktalanul gondoskodott a kifizetésről - közölte a tárca az MTI-vel.

A Magyar Államkincstár ezért hétfőn folyósította a Fővárosi Önkormányzatnak a 12 milliárd forintos éves költségvetési támogatást.

Karácsony Gergely főpolgármester távozik a Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel történt találkozóról, az ITM épületéből 2021. november 29-én. MTI/Kovács Tamás
Karácsony Gergely főpolgármester távozik a Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel történt találkozóról, az ITM épületéből 2021. november 29-én. MTI/Kovács Tamás

Az ITM közleménye kitér arra: a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata. A minisztérium a városvezetéssel fennálló nézetkülönbséget félretéve, a Budapesten közlekedő emberek érdekében megoldást keresve teremtett alkalmat a szerződés aláírására.

Mint ahogy arról laptársunk, a Privátbankár.hu beszámolt, Karácsony Gergely hétfőn aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást azután, hogy találkozott Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel.

A főpolgármester a megbeszélést követő sajtótájékoztatóján akkor azt mondta, reméli, hogy a 12 milliárd forint, ami a budapesti közösségi közlekedés költségeinek 7 százalékát jelenti, még ebben az évben megérkezik a főváros számlájára.

(MTI)