<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ferencz Orsolya, az ELTE tudományos főmunkatársa, a Fidesz VIII. kerületi önkormányzati képviselője Szijjártó Pétertől kapott megbízatása további két évig biztosan megmarad. A friss tárca nélküli miniszter Novák Katalin pedig volt minisztériumától "igazolt át " egy biztost. 

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ferencz Orsolyát 2020. november 1-jétől, de legalább két évre az űrkutatásért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Másodszor hosszabbodott meg Ferencz Orsolya miniszteri biztosi megbízatásaMásodszor hosszabbodott meg Ferencz Orsolya miniszteri biztosi megbízatása

Ez nem új kinevezés, hanem hosszabbítás, méghozzá a második. Szijjártó először 2018. november 1-jétől bízta meg Ferencz Orsolyát, aki "civilben" az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet űrkutató csoportjának tudományos főmunkatársa, egyúttal a Fidesz budapesti, VIII. kerületi önkormányzati képviselője. Majd ezen, egy évre szóló megbízatását előbb egy, most pedig két évvel meghosszabbította. 

Az október 1-jétől családokért felelős tárca nélküli miniszter Novák Katalin pedig ugyancsak október 1-jei hatállyal Kovácsné Bárány Ildikót a kisgyermekek napközbeni ellátásáért felelős miniszteri biztosává nevezte ki. Tulajdonképpen ez sem új megbízatás, hiszen Kovácsné eddig is miniszteri biztos volt, csak Novák előző munkahelyén, az Emberi Erőforrások Minisztériumában, mely megbízatását most Kásler Miklós megszüntette.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.