<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A japán kormány keddtől szeptember 12-ig meghosszabbítja a koronavírus miatt a fővárosban, Tokióban elrendelt járványügyi szükségállapotot, egyben a korlátozásokat több más prefektúrára is kiterjeszti.

Ezt Nisimura Jaszutosi a kormány járványügyi intézkedéseit irányító, a gazdaság újraindításáért felelős miniszter mondta kedden a járványügyi szakértői bizottság ülésén.

"Arra a következtetésre jutottunk, hogy ki kell terjeszteni a koronavírus elleni rendszert Tokióra és további öt prefektúrára. Úgy döntöttünk, hogy Ibaraki, Tocsigi, Gumma, Sidzuoka, Kioto, Hjógo és Fukuoka prefektúrákat is felvesszük a rendkívüli állapotba került prefektúrák listájára" - mondta. Hozzátette, hogy augusztus 20-tól hét prefektúrában lesz rendkívüli járványügyi állapot. A koronavírus terjedése elleni fokozott intézkedéseket további tíz prefektúrában vezetik be.

Kiterjesztik a szükségállapotot (Fotó: Pexels)
Kiterjesztik a szükségállapotot (Fotó: Pexels)

Ezért augusztus 20-tól 13 prefektúrában, köztük Tokióban rendkívüli járványügyi állapotot vezetnek be, 16 prefektúrában pedig fokozott intézkedéseket hajtanak végre.

Az elmúlt hetekben a koronavírus terjedésének helyzete Japánban folyamatosan romlott. A múlt héten a fertőzöttek száma meghaladta az egymilliót. Mostanra ez a szám közel 160 000-rel megemelkedett. Koronavírusban eddig 15 400-an haltak meg. Mintegy 960 000 fertőzött ember felgyógyult, míg több mint 1600 beteg állapota súlyos.