TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Szeptember végén sem fognak dönteni a magyar kormánypárt tagságáról.

Szeptember 28-i ülésén sem szavaz a felfüggesztett tagságú Fidesz ügyében az Európai Néppárt (EPP) politikai gyűlése, azaz továbbra is kérdéses, hogy távoznia kell-e a pártcsaládból a magyar kormánypártnak, vagy visszakapja teljes jogú tagságát.

Tizennégy tagpárt a Fidesz kizárását kezdeményezte, de erről a következő, szeptember végi ülésen még nem lehet szavazni

 

– mondta  Donald Tusk egy mai frakcióülésen Brüsszelben a német DPA hírügynökség értesülései szerint.

Orbán Viktor, Andrej Plenkovic horvát kormányfő és Donald Tusk, az Európai Tanács akkori elnöke egy EU-csúcson Brüsszelben 2018. március 23-án. (Fotó: Európai Tanács) Orbán Viktor, Andrej Plenkovic horvát kormányfő és Donald Tusk, az Európai Tanács akkori elnöke egy EU-csúcson Brüsszelben 2018. március 23-án. (Fotó: Európai Tanács)

Az EPP elnöke ezt azzal indokolta, hogy a tanácskozást videókonferencia keretében tartják meg a vírusválság miatt, márpedig egy ilyen szavazáshoz személyes részvétel szükséges.

Egy ilyen találkozóra sort kell keríteni, amint azt a körülmények lehetővé teszik

- tette hozzá Donald Tusk.

A Magyar Nemzet hétfőn szintén azt írta, hogy a szeptember végi ülésen nem lesz szavazás.

A Fidesz tagságát 2019 márciusában függesztette fel az EPP a magyar demokráciával kapcsolatos aggályok miatt, és egy háromtagú vizsgálóbizottságot is felállított az ügyben.

A végleges döntést azonban folyamatosan elhalasztotta, ami nyilvánvalóan összefüggésben áll azzal, hogy maga az EPP is megosztott a kérdésben.

Német sajtóhírek szerint Tusk, aki 2019 decembere óta vezeti a pártcsaládot, már több alkalommal kizárta volna a Fideszt, az elnökségen belül viszont nem kapott többséget ez az álláspont.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.