<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
mfor.hu

A 95-ös oktánszámú üzemanyag és a gázolaj literenkénti bruttó átlagára egyaránt 5-5 forinttal megy fel.

Péntektől emelkedik a benzin és a gázolaj átlagára, literenként 5-5 forinttal - derül ki a holtankoljak.hu legfrissebb közléséből.

A világpiaci kőolajárak és a forintárfolyam egyaránt ludas. Fotó: depositphotosA világpiaci kőolajárak és a forintárfolyam egyaránt ludas. Fotó: depositphotos

Így június 18-ától az átlagárak a következő szerint alakulnak: 

95-ös benzin: 432 forint/liter

Gázolaj: 436 forint/liter 

Ezzel közel 3 hónapja nem látott magas szintre kerülnek a hazai üzemanyagárak, ami annak tudható be, hogy az azokat meghatározó mindkét tényező kedvezőtlenül alakult. Mint arról már beszámoltunk, többéves csúcsok közelébe érkeztek a világpiaci kőolajárak, az északi-tengeri Brent típus két éve nem volt ilyen magas. A vírus visszaszorítása erősíti a keresletet, ami áremelkedést generál, ezt eddig némileg ellensúlyozni tudta a forint erősödése, de most ez a tendencia is megfordulni látszik, a hazai fizetőeszköz az utóbbi napokban gyengült a dollárral szemben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.