<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A forint ugyanis egy látványosabb erősödés után ismét veszített az értékéből, noha feljebb áll a nap eleji szintjénél.

Ismét kamatot emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB). De nem az alapkamatot vitte feljebb, ahogy azt általában szokta, az maradt továbbra is 2,1 százalék.

Még, még, még, még, még , ennyi nem elég. Fotó: MTIMég, még, még, még, még , ennyi nem elég. Fotó: MTI

Az MNB az egyhetes betéti kamatot emelte meg 40 bázisponttal, 2,9 százalékra. Mivel ez a kamat múlt kedden emelkedett a jegybanki rátával együtt 30 bázisponttal, 2,1 százalékra, majd múlt csütörtökön további 40 bázisponttal, 2,5 százalékra, ez azt jelenti, hogy kilenc nap alatt összességében 110 bázisponttal szigorított a bankok bankja.

Azért emelt ismét kamatot az MNB, mert az éves infláció októberben 6,5 százalékra ugrott, ez kilenc éve nem látott magas szint.

A forint a mai napon az euróval szemben 368,5-ös szint környékén tartózkodott, háromnegyed 9-ig. Akkor a kamatemelésről érkező hírre erősödni kezdett, fél 10 magasságában már több mint 2 egységgel állt feljebb, ám azt követően ismét gyengült, 11 előtt 367-es szint fölött tartózkodott. Ami nem biztató a jövőre nézve, azt üzeni ugyanis, hogy a piaci szereplők még mindig nem tartják elegendőnek a kamatemelést. Kétségtelen, az új szint is még több mint 3,5 százalékponttal elmarad az októberi éves inflációtól, s még többel a novemberi várakozásoktól.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.