TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az elhunytak száma 1142 főre emelkedett.

Közzétette friss jelentését az Operatív Törzs, és nem jó hírekkel szolgáltak. Az elmúlt 24 órában 1474 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést (COVID-19), és ami még szomorúbb, hogy 33-an meghaltak. Az előbbinél volt már rosszabb napunk is, de a halálozásokat tekintve azt lehet elmondani, hogy ennél többen eddig nem haltak meg egy nap alatt (ennyien pedig legutóbb két napja). 

A törzs jelentése szerint minden most elhunyt ember idős volt és krónikus betegségben szenvedett. Az időközben megjelent részletes információk szerint azonban volt köztük egy 50 éves férfi is.

A beazonosított fertőzöttek száma a tegnapi eseteket is figyelembe véve 46 290 főre nőtt a hazánkban. Az elhunytak száma 1142 főre emelkedett, 14 088-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 31 060 fő. Az aktív fertőzöttek 31 százaléka, az elhunytak 41 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. A kürházakban 1712 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen.

Statisztikai gyűjtésünkből kiderül, hogy az elmúlt 24 órában kevesebben voltak lélegeztetőgépen, mint egy nappal korábban. Az nem derül ki az adatokból, hogy ennek hátterében a gyógyultak számánaj emelkedése áll, vagy az elhalálozásoké.

Napi jelentésében az Operatív Törsz arra hívja fel a figyelmet, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.  Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.

A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik - írják még a jelentésben.

Ma egyébként egy rádióinerjúban megszólalt Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki arra figyelmeztetett, hogy legalább annyi van még előttünk a járványból, mint amennyi mögöttünk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.