1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nukleáris fűtőanyag érkezését Szijjártó Péter közölte a közösségi médiában.

Teljesen új útvonalon, tengeri úton, majd Bulgárián és Románián keresztül érkezett meg Magyarországra, a Paksi Atomerőműbe az újabb fűtőanyag-szállítmány – ismertette csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon. A tárcavezető hozzátette, „ezzel Pakson újabb hosszú hónapokra elegendő készlet áll rendelkezésre a biztonságos működéshez”.

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzésében emlékeztet: Paks adja a hazai áramtermelés felét és a fogyasztás harmadát, ezért meghatározó tehát az erőmű biztonságos, kiszámítható működése. Az ehhez szükséges fűtőanyag pedig Oroszországból érkezik. Eddig Ukrajnán keresztül vasúton, illetve Közép-Európa északi részén át repülővel érkezett a nukleáris szállítmány, azonban a háború miatt ezek helyett volt szükség egy alternatív útvonalra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!