1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az okok egyelőre homályosak.

Az év végével megszűnt a Magyar Nemzeti Bank bankbiztonsági igazgatósága – tudta meg a 24.hu. A bankbiztonsági igazgatóságnak dolga többek között a jegybanki készpénzszállítások intézése a készpénzforgalmazási operációs osztály munkáját segítve. Fő feladatuk a jegybankot veszélyeztető fizikai-védelmi, humán és reputációs kockázatok kezelése, és a biztonsági ellenőrzések elvégzése.

A döntés okairól egyelőre csak meg nem erősített és többféle vélemények vannak. Az egyik lehetőség szerint Matolcsy György szeszélyének esett áldozatául az igazgatóság, mert Matolcsy hajlamos érzelmi alapon személyi döntéseket hozni. Egy másik lehetőség szerint a teljes igazgatóságot elbocsátották, bár ezt az értesülést nem hivatalosan cáfolták a lapnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!