2018. október 4. 07:57
MTI

Letartóztatták a levélben mérget küldő férfit.

Az Egyesült Államok középnyugati Utah államában letartóztattak egy férfit szerdán, akit a Pentagonba és a Fehér Házba küldött, ricinnel mérgezett levelek feladásával vádolnak. A letartóztatásról - amelyre Logan városában került sor - a Salt Lake Tribune lap közölt információt. A gyanúsított nevét és kilétét a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

A Szövetségi Nyomozó Iroda közleményben tudatta a sajtóval, hogy a Utah fővárosában, Salt Lake Cityben lévő irodája veszélyes vegyi anyagok ügyében folytat nyomozást Loganben, amely Salt Lake Citytől mintegy száz kilométernyire északra fekszik.

Az FBI közleménye ugyan leszögezte, hogy a közbiztonságot nem fenyegeti veszély, ám arra kérte az ott lakókat, hogy próbálják meg elkerülni a környéket.

Nem kapták meg

A védelmi minisztérium és a Fehér Ház kedden hozta nyilvánosságra, hogy hétfőn ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnök címére a Fehér Házba, valamint két ricines levelet postáztak a Pentagonba is, James Mattis védelmi miniszter és John Richardson admirális, a tengeri hadműveletek irányítója részére. A borítékok egyike sem jutott el az címzettekhez, mert már a postázóban kiszűrték őket.