Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Kormos Olga Kormos Olga

A koronavírusról elhíresült 2020-as év utolsó napján sem álltak meg az egészségügyi dolgozók, s jóval többen "szilvesztereztek" a kórházakban, mint tavaly ilyenkor. Ha közülük bárki úgy érezte, lelki támaszra lenne szüksége, akár tegnap éjjel is időpontot kérhetett a Mental For Doctors segítőitől. Egyik önkéntesükkel beszélgettünk a háborúhoz hasonló nehéz helyzetről, amiben hirtelen találták magukat.

Már tavaly márciusban, a járvány első hullámának kezdetén, pszichológusok és más mentális segítők villámgyorsan létrehozták a Mental For Doctors Facebook-csoportot, amely különböző képzettséggel, különböző területen dolgozó és tapasztalatot szerzett önkéntes segítőkből áll, akik az egészségügyi dolgozók számára a mai körülmények között személyesnek számító, ingyenes online lelki segítséget nyújtanak a jelenleg kialakult COVID-járvány időszakában. Orvosoknak és ápolóknak, akik a frontvonalban, vagy amögött folyamatosan szolgálatot teljesítenek.     

Van, aki csak később tud beszélni róla. Fotó: DepositphotosVan, aki csak később tud beszélni róla. Fotó: Depositphotos

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus már az első hullám idején arról beszélt lapunknak, 

„várható, hogy a hazai egészségügyben dolgozókra is a bergamói helyzethez hasonló mentális következmények várnak, amelyeket többek között olyan lelkileg megterhelő életesemények szoktak előidézni, mint a háborús élmények, a természeti katasztrófák, vagy balesetek”.

Ezért is örült Peták Flóra Németországban élő pszichológus, hogy mindjárt a járvány elején élethelyzete is lehetővé tette, hogy önkéntes segítőként kapcsolódjon a projekthez.  

Azóta számos híváson van túl, s úgy látja, bár tavaly tavasszal volt egy nagy elbizonytalanodás a hirtelen jött első hullám miatt, de aztán sokan jutottak el oda, hogy ez egy krízis, amivel együtt meg lehet küzdeni.

„Akkor volt egy bizakodó hangulat, hogy gyertek, csináljuk, tapsoltunk esténként az ápolóknak és orvosoknak, s igyekeztünk túllenni ezen a hirtelen jött víruson. Ezzel szemben most egyfajta fásultság tapasztalható, hiszen sokan azt hitték, hogy ezen már túl vagyunk, de sajnos mégis visszajött. Sokan úgy érzik, hogy ezt a néhány hetet és hónapot jó lenne átaludni jövő tavaszig, mert most már kevés erre az energia” – mondja a szakember.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.