TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

Több mint 170 ezer céget érintő, 1,8 milliárd zlotyt (mintegy 144 milliárd forintot) érő támogatásokat jelentett be kedden Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a koronavírus-járvány lassítása érdekében hozott korlátozások által érintett vállalkozók számára.

A járvány őszi hulláma miatti korlátozások eddig elsősorban a vendéglátóipart, az edzőtermeket, a vásárokon működő kisboltosokat érintette - mutatott rá Morawiecki, közölve: ezen vállalkozásokat novembertől újból mentesítik a társadalombiztosítás járulékainak befizetése alól. Ezen kívül a munkahelyek megóvása érdekében bértámogatást folyósítanak nekik az állami költségvetésből, 5 ezer zloty (csaknem 400 ezer forint) egyszeri támogatást nyújtanak a nehéz pénzügyi helyzetbe került kiscégeknek, a kisboltosokat pedig 2021-ben felmentik a vásári illeték befizetése alól.

Varsó belvárosában is sok vendéglátóhely került veszélybe (forrás: pixabay.com) Varsó belvárosában is sok vendéglátóhely került veszélybe (forrás: pixabay.com)

A támogatásra azok a vállalkozók lesznek jogosultak, akiknek a jövedelme az adott hónapban 40 százalékkal alacsonyabb lesz az előző év azonos időszakához képest. Jadwiga Emilewicz volt kormányfőhelyettes, fejlesztési miniszter pénteken azt közölte, hogy a járvány miatt elrendelt tavaszi zárlat alatt 150 milliárd zlotyt (11,9 ezer milliárd forint) érő támogatást nyújtottak a vállakozóknak.

Lengyelországban a járvány miatt október közepén felfüggesztették az edzőtermek és az uszodák működését, hétfőtől két hétre bezárnak az éttermek, amelyek kizárólag elvitelre készíthetnek ételeket.

Keddre a mintegy 38 millió lakosú Lengyelországban egy nap alatt 16 300 új fertőzöttet regisztráltak, többet, mint eddig bármikor a járvány kitörése óta, 132-an elhunytak, közülük 117-nek a Covid-19 mellett valamilyen krónikus alapbetegsége volt. Egy nap alatt több mint ezerrel, 13 291-re nőtt a koronavírus-fertőzéssel kórházakban kezeltek száma, 1078 beteg van lélegeztetőgépen.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.