TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 15. 20:31
MTI

Az orosz bruttó hazai termék 9,5-10 százalékkal esett vissza a második negyedévben - közölte az orosz központi bank szerdán.

A bank elemzői szerint a koronavírus-járvány következtében végbement visszaesés elérte a mélypontot, és júniusban májushoz képest javulás mutatkozott.

Moszkva (Forrás: Pixabay) Moszkva (Forrás: Pixabay)

Függetlenül attól, hogy májusban több ágazat is helyreállt, az olajpiac zuhanása kiegyenlítette ennek a növekedésnek a gazdaság egészére gyakorolt hatását.

A közlemény szerint a talpra állás fokozatos, lassú és egyenetlen lesz.

Május-júniusban a fogyasztói árak növekedése - a szezonális korrekciókkal együtt - éves viszonylatban nem érte el a 4 százalékot. Az éves infláció a májusi 3,02 százalékról júniusra 3,21 százalékra nőtt.

Elvira Nabiullina, a központi bank elnöke 8 és 10 százalék közötti visszaesést prognosztizált a második negyedévre. A Fitch Ratings éves szinten 5,8 százalékos, a Nemzetközi Valutaalap pedig 6,6 százalékos éves orosz GDP-csökkenést jósolt, 4,9 százalékos világméretű csökkenés mellett.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.