<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
MTI

Az orosz bruttó hazai termék 9,5-10 százalékkal esett vissza a második negyedévben - közölte az orosz központi bank szerdán.

A bank elemzői szerint a koronavírus-járvány következtében végbement visszaesés elérte a mélypontot, és júniusban májushoz képest javulás mutatkozott.

Moszkva (Forrás: Pixabay)Moszkva (Forrás: Pixabay)

Függetlenül attól, hogy májusban több ágazat is helyreállt, az olajpiac zuhanása kiegyenlítette ennek a növekedésnek a gazdaság egészére gyakorolt hatását.

A közlemény szerint a talpra állás fokozatos, lassú és egyenetlen lesz.

Május-júniusban a fogyasztói árak növekedése - a szezonális korrekciókkal együtt - éves viszonylatban nem érte el a 4 százalékot. Az éves infláció a májusi 3,02 százalékról júniusra 3,21 százalékra nőtt.

Elvira Nabiullina, a központi bank elnöke 8 és 10 százalék közötti visszaesést prognosztizált a második negyedévre. A Fitch Ratings éves szinten 5,8 százalékos, a Nemzetközi Valutaalap pedig 6,6 százalékos éves orosz GDP-csökkenést jósolt, 4,9 százalékos világméretű csökkenés mellett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.