TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Augusztusban tovább javult a munkaerőpiac a friss adatok szerint. 
 

A Központi Statisztikai Hivatal kedd reggeli közlése szerint augusztusban tovább javult a hazai munkaerőpiac: csökkent a munkanélküliek száma és nőtt a foglalkoztatottság is. 

Csak augusztus hónapot nézve 185 ezer munkanélküli volt Magyarországon, ami júliushoz képest 32 ezerrel kisebb létszám, előző év azonos időszakához mérten viszont még 28 ezer fős a növekedés. Ezzel párhuzamosan a foglalkoztatottak létszáma 54 ezerre emelkedett egy hónap alatt, így idén először meghaladta a dolgozók száma a 4,5 milliót - 4,514 millióan voltak a KSH közlése szerint. Éves bázison ugyanakkor még 18 ezer fős az elmaradás mértéke. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Június-augusztus háromhavi átlagot nézve a munkanélküliek létszáma 214 ezer volt, ami 4,6 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett. A statisztikai hivatal szerint a nőket magasabb munkanélküliségi ráta jellemezte, esetükben az előző év azonos időszakához képest nagyobb mértékben nőtt a mutató értéke, ami jelenleg 5 százalékos munkanélküliséget mutat, míg a férfiak körében a mutató 4,2 százalékos. 

Háromhavi átlagot nézve a foglalkoztatottak száma 4,477 millió volt, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 69,9 százalék. Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma lényegében nem változott, a magukat közfoglalkoztatottnak vallóké és a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjainak száma viszont egyaránt 18-18 ezer fővel csökkent. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.