<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ismét személyes beszélgetésekre kerül sor az Mfor.hu és a Privátbankár.hu által szervezett Klasszis Klubban. Ezúttal az ingatlanpiac aktuális kérdéseit járjuk körül június 14-én, szerdán, többek között Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, valamint az ingatlanfejlesztői, az energetikai és a finanszírozói szektor vezető képviselőivel.

Lehangoló képest festett a Központi Statisztikai Hivatal a hazai építőiparról: márciusban a termelés volumene a nyers adatok szerint közel tíz százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Szakértők biztosra veszik, hogy éves szinten is mínuszban lesz az ágazat, csupán az a kérdés, mekkora lesz a visszaesés 2022-höz képest.

Mi lesz a folyamatban lévő lakossági építkezésekkel, felújításokkal? Az állami projektekből már többet is lefújtak, kérdés, szükség lesz-e továbbiak felfüggesztésére? S mennyire fékezi az építőipari keresletet az európai uniós rekorder infláció?

Az első panelbeszélgetésben ezekre a kérdésekre keressük a választ Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, Ifj. Chikán Attilával, az Alteo Nyrt. vezérigazgatójával és Takács Ernővel, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnökével.

Nemcsak az egyre magasabb fogyasztóiár-index miatt maradhat fájdalmasan emlékezetes a 2022-es év, hanem az energiaválság okán is. S nagyon úgy tűnik, hogy ez az időszak még nem ért véget. Számos cég és egyéb intézmény megpróbálja túlélni a magas energiaárakat. Némelyek előbbre hozták az energiahatékonyságot célzó beruházásaikat, mások megpróbálták csökkenteni az energiafelhasználásukat. Akadt nem kevés olyan vállalkozás, intézmény, amely kénytelen volt időszakosan vagy véglegesen bezárni, felfüggesztve vagy megszüntetve a tevékenységét.

Mit lehet ebben a helyzetben tenni? Hogyan érdemes fűteni, távhővel vagy hőszivattyúval? Mennyit hoznak a napelemek? Hogyan kell megtervezni egy energetikai korszerűsítést? Milyen elérhető zöld hitelek vannak cégeknek és közületeknek?

Ezek vélhetően sok céget foglalkoztató kérdés, amelyet a második panelbeszélgetésen járunk körbe meghívott vendégeinkkel. Többek között Barta Zsomborral, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) elnökével és Madler Attilával, a CPI Hungary vagyonkezelési igazgatójával.

Az esemény weboldala, jelentkezés >>>