<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Négy magyarból három enyhítené a még meglevő korlátozásokat is az Ipsos friss kutatása szerint. A felnőtt lakosság negyede szerint semmi nem indokolja már a járványügyi készültséget, ezzel párhuzamosan közel 19 százalék véli úgy, hogy örökre megmaradnak Magyarországon bizonyos korlátozó intézkedések, és a korábbi, Covid előtti rend soha nem tér vissza életünkbe.

Az Ipsos mérése szerint legnagyobb arányban augusztus végéig várják a magyarok a lakossági korlátozások eltörlését. A férfiak optimistábbak a nőknél, mindössze 15 százalék tart attól, hogy nem kapja vissza korábbi szabad életét, míg a nők esetében 21 százalék ez az érték, és a bizonytalanok aránya is jelentősen magasabb körükben.

Ön szerint továbbra is szükség van a jelenleg érvényes korlátozó intézkedések fenntartására Magyarországon?Ön szerint továbbra is szükség van a jelenleg érvényes korlátozó intézkedések fenntartására Magyarországon?

A férfiak a még érvényes korlátozások (így pl. az oltottsághoz kötött rendezvénylátogatás) tekintetében türelmetlenebbek, közel harmaduk szerint nincs már szükség semmilyen megszorításra.

Az Ön véleménye szerint mikor érhetnek véget Magyarországon a korlátozó intézkedések, és térhet vissza minden a korábbi rendbe?Az Ön véleménye szerint mikor érhetnek véget Magyarországon a korlátozó intézkedések, és térhet vissza minden a korábbi rendbe?

A korlátozásokkal szemben elutasító lakossági rétegben felülreprezentáltak a férfiak mellett a fiatal felnőttek (31 százalékos az elutasítás körükben), a kistelepülések lakói (34 százalék), és különösen a dél-dunántúliak (47 százalék).

A Covid-19-re adott hazai lakossági reakciókat mérő Ipsos kutatássorozat legfrissebb eredményei szerint a (legalább eseti) maszkviselési arány jelenleg a tavaly júliusival azonos (74 százalék), míg minden egyéb védekezési forma alkalmazása jelentősen visszaesett az elmúlt hónapok során.

Az alábbi tevékenységek közül melyik igaz Önre?Az alábbi tevékenységek közül melyik igaz Önre?

Az Ipsos által végzett kutatás eredményei összességében arra utalnak, hogy a magyar lakosság egyelőre nem tart egy jelentősebb, negyedik megbetegedési hullámtól. 

Szerb és délvidéki magyar fiatalok a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában Gárdonyban 2021. július 27-én. Nem féltik már a programoktól a gyerkeket a szülők. Fotó: MTI/Bruzák NoémiSzerb és délvidéki magyar fiatalok a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában Gárdonyban 2021. július 27-én. Nem féltik már a programoktól a gyerkeket a szülők. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.