<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Perényi Sigismund Petert a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottságának élén is dr. Ágostházy Szabolcs Imre követi.

2021. március 31-i hatállyal felmentette tisztségéből Perényi Sigismund Petert a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottsága elnöki tisztségének ellátása alól Orbán Viktor - derül ki a kedd éjjel megjelent Magyar Közlönyből, amelyet a Privátbankár.hu szemlézett

Perényi Sigismund Peter (akinek nevével gyakran Perényi Zsigmondként találkozhatunk) korábban az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt; 2020 júniusában saját kezdeményezésére, egészségi okokból vált meg posztjától. Az önéletrajza alapján négy nyelvet beszélő Perényi Bécsben diplomázott 2003-ban, majd 2010-től előbb a Fidesznek, majd később a kormánynak kezdett dolgozni. 2014 és 2018 közt a Miniszterelnökség nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára volt, majd 2018-tól miniszteri biztosként és politikai főtanácsadóként folytatta a munkát. 2019-ben került a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság és a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottság élére és lett az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára. 2019-ben szinte üres vagyonnyilatkozatával került be a hírekbe, korábban pedig a kiugróan drága repülőjegyei keltették fel a sajtó figyelmét (bő félmillióért Németországba repülni ma sem kis teljesítmény, nem hogy 2015-ben).

A Partnerségi Megállapodás mutatja be Magyarország fő kihívásait és kitűzi fejlesztési prioritásait. Rögzíti, hogy a Magyarországra érkező uniós fejlesztési források hogyan fogják támogatni Magyarország és az Európai Unió stratégiai céljait és meghatározza az uniós források eredményes és hatékony felhasználásának feltételeit - itt lehet róla többet megtudni; elolvasható a Partnerségi Megállapodás tervezete, amit akár véleményezni is lehet.

Perényi Sigismund Pétert dr. Ágostházy Szabolcs Imre, a Miniszterelnökség államtitkára követte a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottsága elnöki tisztségében - ezzel gyakorlatilag a tavaly októberben elkezdődött utódlás fejeződik be. Perényit ugyanis lemondását követően az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkári posztján Ágostházy követte, kinevezését Áder Jánostól vehette át.

Ágostházy Szabolcs Imre, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára ismerteti a kormány nyilatkozatát a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vita elején az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács AttilaÁgostházy Szabolcs Imre, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára ismerteti a kormány nyilatkozatát a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vita elején az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila

Ágostházy Szabolcs korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kabinetfőnökeként dolgozott, majd néhány hét után vissza is tért ide - az ITM-től ugyanis a teljes államtitkárság "átköltözött" a Miniszterelnökségre Ágostházyval együtt, így az uniós pénzek elköltésének felügyelete már nem Palkovics László minisztériumának feladata.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.