Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Perényi Sigismund Petert a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottságának élén is dr. Ágostházy Szabolcs Imre követi.

2021. március 31-i hatállyal felmentette tisztségéből Perényi Sigismund Petert a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottsága elnöki tisztségének ellátása alól Orbán Viktor - derül ki a kedd éjjel megjelent Magyar Közlönyből, amelyet a Privátbankár.hu szemlézett

Perényi Sigismund Peter (akinek nevével gyakran Perényi Zsigmondként találkozhatunk) korábban az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt; 2020 júniusában saját kezdeményezésére, egészségi okokból vált meg posztjától. Az önéletrajza alapján négy nyelvet beszélő Perényi Bécsben diplomázott 2003-ban, majd 2010-től előbb a Fidesznek, majd később a kormánynak kezdett dolgozni. 2014 és 2018 közt a Miniszterelnökség nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára volt, majd 2018-tól miniszteri biztosként és politikai főtanácsadóként folytatta a munkát. 2019-ben került a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság és a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottság élére és lett az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára. 2019-ben szinte üres vagyonnyilatkozatával került be a hírekbe, korábban pedig a kiugróan drága repülőjegyei keltették fel a sajtó figyelmét (bő félmillióért Németországba repülni ma sem kis teljesítmény, nem hogy 2015-ben).

A Partnerségi Megállapodás mutatja be Magyarország fő kihívásait és kitűzi fejlesztési prioritásait. Rögzíti, hogy a Magyarországra érkező uniós fejlesztési források hogyan fogják támogatni Magyarország és az Európai Unió stratégiai céljait és meghatározza az uniós források eredményes és hatékony felhasználásának feltételeit - itt lehet róla többet megtudni; elolvasható a Partnerségi Megállapodás tervezete, amit akár véleményezni is lehet.

Perényi Sigismund Pétert dr. Ágostházy Szabolcs Imre, a Miniszterelnökség államtitkára követte a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottsága elnöki tisztségében - ezzel gyakorlatilag a tavaly októberben elkezdődött utódlás fejeződik be. Perényit ugyanis lemondását követően az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkári posztján Ágostházy követte, kinevezését Áder Jánostól vehette át.

Ágostházy Szabolcs Imre, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára ismerteti a kormány nyilatkozatát a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vita elején az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács AttilaÁgostházy Szabolcs Imre, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára ismerteti a kormány nyilatkozatát a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vita elején az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila

Ágostházy Szabolcs korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kabinetfőnökeként dolgozott, majd néhány hét után vissza is tért ide - az ITM-től ugyanis a teljes államtitkárság "átköltözött" a Miniszterelnökségre Ágostházyval együtt, így az uniós pénzek elköltésének felügyelete már nem Palkovics László minisztériumának feladata.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.