2019. december 20. 13:57

Nemzetközi sportesemények hazai rendezése miatt legózták át a jövő évi költségvetést, Németh Szilárd csepeli birkózóakadémiája kedvéért pedig már a 2021-es büdzséből is lestoppoltak pár forintot.

Három sportos rendelkezés is megjelent a friss Magyar Közlönyben, pályázás, finanszírozás és a költségvetés átszabása témájában. Az első kormányhatározat arról rendelkezik, hogy 

944 millió forintot

kell biztosítani a kiemelt hazai rendezésű, nemzetközi sporteseményekre a 2020-as büdzséből.

Ennek előteremtése Varga Mihály pénzügyminiszter feladata, munkáját a kapcsolódó problémák megoldásával Kásler Milós emberi erőforrások minisztere segíti.

Orbán Viktor munkában. Illusztráció. (Forrás: Facebook) Orbán Viktor munkában. Illusztráció. (Forrás: Facebook)

Az összeget részletekben kell átcsoportosítani más területekről, 691 milliót legkésőbb 2020. február 29-ig fel kell mutatni, 253 milliót pedig majd a 2020. évi központi költségvetés végrehajtása során, a felmerülés ütemében.

A rendelet ezen túl elküldte bemelegíteni az Orbán Ráhel szívének kedves Magyar Turisztikai Ügynökséget és a Rogán Antal-vezette Nemzeti Kommunikációs Hivatalt, előbbit azért, hogy egyből érvényesíteni tudja a menet közben felmerülő turisztikai szempontokat, utóbbit meg azért, hogy vizsgálják meg a sportesemények kormányzati kommunikációs és rendezvényszervezési feladatainak megvalósíthatóságát.

Ugyanezen rendelet még azt is kimondja, hogy a kormány támogatja, hogy a  Magyar Kézilabda Szövetség a  Nemzetközi Kézilabda Szövetségnél megpályázza a 2020. évi Női Kézilabda Olimpiai Kvalifikációs Torna vagy Férfi Kézilabda Olimpiai Kvalifikációs Torna megrendezését, valamint a 2020. évi Kézilabda Olimpiai Kvalifikációs Torna megrendezését is.

A második friss, sportos kormányhatározat a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek szól, Orbán Viktorék őket támogatják abban, hogy megrendezzék a 2020. évi ISU Műkorcsolya és Jégtánc Junior Grand Prix-t. Erre

95 millió forintot határoznak meg,

ennek a 2020-as büdzséből való előteremtéséért Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere felel.

És Németh Szilárd is örülhet

A harmadik új, sport témájú határozat a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány 2020. és 2021. évi sportszakmai működésének támogatásáról szól. Eszerint Varga Mihálynak és Kásler Miklósnak összesen

370 milliót kell kikanyarítania

a 2020-as és a majdani 2021-es költségvetésből. Németh Szilárd birkózóalapítványa egyébként júliusban már kapott 2 milliárd forintot, igaz, az még az idei működésre ment.

A mostani határozatokkal a kormány összesen

1,4 milliárd forintot

pakol bele a sportba a jövő évi és a 2021-es büdzséből.
 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.