<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A hazai GDP növekedése mind éves, mind negyedéves alapon messze felülteljesítette a V4 régió országainak növekedését.

Mint arról beszámoltunk, a KSH közlése szerint a magyar gazdaság idei második negyedéves növekedése 6,5 százalékkal lett magasabb az előző év azonos időszakáénál. Ami azért is megsüvegelendő, mert például a V4-országok másik három tagjáét is felülmúlja - derül ki a Magyar Bankholding lapunkhoz eljuttatott elemzéséből.

Eszerint a lengyel GDP messze alulmúlva a várakozásokat 2,3 százalékkal csökkent az első negyedévhez képest, míg éves alapon 5,3 százalékkal, szezonálisan kiigazítva 4,5 százalékkal bővült. A cseh GDP mindössze 0,2 százalékkal nőtt negyedéves, 3,6 százalékkal éves alapon, a szlovák GDP pedig 0,4 százalékkal nőtt negyedéves, és mindössze 1,6 százalékkal éves alapon.

A cseh és a szlovák gazdaság növekedését visszafogta a járműgyártást sújtó chip- és más alkatrészek hiánya, amit a hazai gazdasággal ellentétben más ágazatok nem tudtak ellensúlyozni. A cseh és a szlovák gazdaság teljesítménye minimális mértékben még a járvány előtti szinttől is elmarad.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.