<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egész pontosan Melanie Humltól, Bajorország államminiszterétől.

A magyar mentesség az Oroszország elleni olajembargó alól nem lehet indok az orosz energia-szállításoktól való függetlenedés hanyagolására, mondta el laptársunknak, a Privátbankárnak adott interjúban Melanie Huml.

Bajorország európai és nemzetközi ügyekért felelős tárca nélküli miniszter (más néven államminisztere) egyúttal figyelmeztetett: 

És azt sem szabadna szem elől téveszteni, hogy az orosz Roszatom – egyébként Pakson is – részt vesz erőműprojektek megvalósításában. Itt szintén veszélyes egyoldalú függőségek keletkezhetnek, amiket geopolitikai eszközként lehet használni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Melanie Huml sajtótájékoztatója Budapesten 2022. június 23-án. Fotó: MTI/Máthé ZoltánSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Melanie Huml sajtótájékoztatója Budapesten 2022. június 23-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Melanie Huml a magyar jogállamisági problémákkal kapcsolatban elmondta:

Vannak olyan dolgok, amelyeket Bajorországból aggodalommal szemlélünk. A független igazságszolgáltatás, szabad és fair választások, az alap- és emberi jogok érvényesülése, a független és plurális média, amely az ellenzék törekvéseivel is foglalkozik és azokat nyilvánosság elé viszi – ezek olyan elvek, amelyek nem alkuképesek, valamint egyesítenek és globálisan megkülönböztetnek minket más politikai rendszerektől, például Putyin Oroszországától.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy továbbra is fontosnak tartja az egyenrangú párbeszéd fenntartását.

A bajor-magyar gazdasági kapcsolatokról kifejtette: Magyarország továbbra is vonzó telephely például a BMW és az Audi számára, és jó a kiindulási alap a kapcsolatok további fejlesztéséhez.

Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a cégek szeretik, ha a politikai döntések kiszámíthatóak és transzparensek, Európa pedig több egy „gazdasági érdekközösségnél” – jogállamiságra épülő demokráciák közössége.

A teljes interjút a Privátbankáron olvashatják.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.