2018. november 20. 09:50
-

Amióta a Honvédelmi Minisztérium bejelentette az elmúlt időszak legátfogóbb reformját, a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderő-fejlesztési Programot, egyre nagyobb figyelem övezi a program megvalósulását akár a technikai eszközök, akár a létszám fejlesztését illetően.

A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként folyamatosan toboroz, a változó munkaerő-piaci kihívásokhoz igazodva pedig fejlődik is. Bár sokak fejében a harcoló katona képe él, ha a honvédségre gondol, a szervezetnek szüksége van logisztikusokra, orvosokra, különböző tudományos szakterületek képviselőire, felszolgálókra, adminisztratív dolgozókra is, így szinte bármely végzettséggel lehet katonai szolgálatot vállalni.

A 2015-ben bevezetett katonai életpályamodell egy jól kiszámítható és lehetőségekkel teli karrierutat biztosít. A jelentkezéshez elegendő az alapfokú végzettség, az életpályamodellnek köszönhetően a katona a későbbiek során tanulhat, érettségizhet, nyelveket sajátíthat el, diplomát szerezhet, mindezt a honvédség keretein belül és annak támogatásával.

Ahogy a világ, úgy a toborzási technikák is gyorsan változnak, a fiatalokat pedig már nem lehet a régi módszerekkel megszólítani. Ezért jött létre például a Magyar Honvédség karrieroldala, a www.iranyasereg.hu, ahol a jelentkező pontos képet kaphat a feltételekről, a jelentkezés módjáról, az anyagi és egyéb juttatásokról. A honvédség jelen van a közösségi médiában, valamint országosan szinte minden nagyobb rendezvényre kitelepülnek a katonák, legyen szó városnapról vagy pályaválasztási kiállításról. A rendezvények mellett pedig az ország minden megyeszékhelyén toborzó irodákban várják az érdeklődőket az egyenruhások, hogy személyesen tudják megválaszolni a kérdéseket.

Persze senkiből sem lesz egyik percről a másikra katona, itt is vannak jelentkezési feltételek: a betöltött 18. életévtől egészen a mindenkori nyugdíjkorhatárig, jelenleg 65 éves korig lehet katonai szolgálatot teljesíteni. Várjuk azon jelentkezőket, akik magyar állampolgárok, rendelkeznek magyarországi bejelentett lakóhellyel, valamint erkölcsi bizonyítvánnyal. A bekerüléshez a teljes körű fizikai, pszichológiai és egészségügyi vizsgálaton való megfelelés is nélkülözhetetlen.

A Magyar Honvédségnél egyedülálló módon lehetőség van különböző szolgálati viszonyok közül választani. Aki egy életre keres hivatást, hivatásos vagy szerződéses állományú katonaként teljesíthet szolgálatot, aki pedig meglévő munkahelye vagy hallgatói, tanulói jogviszonya mellett szeretne tenni a haza védelmében, önkéntes tartalékosnak jelentkezhet.  Az önkéntes tartalékos rendszerben három típusú szolgálat vállalható: önkéntes műveleti, önkéntes védelmi és önkéntes területvédelmi tartalékos.

Ideje elfelejteni a régi, sorkatonai időkből berögzült sztereotípiákat a honvédségről, amely folyamatosan fejlődik, bővül, miközben valós és egyedülálló lehetőségeket biztosít dolgozóinak, akik a hazát, az állampolgárokat szolgálják, akár egy harcjármű parancsnoki székéből, akár a számítógépen dolgozva, mind az országban, mind pedig az országon kívül.

(x)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.