<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Villanyautók gördülnek le a szalagról 2025-től.

Szerdán ünnepélyesen letették a 400 milliárd forintos debreceni BMW-gyár alapkövét. A telephelyen ezer új munkahely jön létre. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy eddig infrastruktúra-fejlesztés zajlott, most viszont megkezdődik a tervezett épületek építése. Az üzemben évi 150 ezer járművet fognak előállítani, 2025-ben megindul egy vadonatúj, tisztán elektromos platformra épülő modell gyártása, amely még nem szerepel a márka kínálatában.

Három év múlva egy új elektromos autómodellt gyártanak. Fotó: wallisHárom év múlva egy új elektromos autómodellt gyártanak. Fotó: wallis

Megemlítette, hogy a BMW korábban egyfajta "láthatatlan autógyárként" működött Magyarországon, ugyanis beszállítói lánca keretében ötvennégy, összesen csaknem tízezer embert foglalkoztató magyar cégtől vásárolt alkatrészeket.

Ezzel Európában Németországon kívül egyedül Magyarországon lesz mindhárom nagy német prémium autóipari vállalatnak gyára. A márka tavaly, 16 százalékos növekedéssel, értékesítési rekordot döntött Magyarországon.

Hans-Peter Kemser, a debreceni gyár igazgatója jelezte: a jelenleg körülbelül száz fős csapata az elkövetkező két évben több mint ezer főre bővül, a toborzási folyamatok már most felgyorsulnak. Hozzátette: a gyárban már zajlanak az oktatási központ építési munkálatai is. A 2023 szeptemberére elkészülő létesítményben a helyi szakképzés duális képzés keretében kezdődik majd meg.

(MTI)


 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.