TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A járvány felfutása miatt azonnali látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország összes szociális intézményben. Kivételt ezalól csak az jelent, ha az idős hozzátartozó haldoklik és szeretnének elbúcsúzni tőle a családtagok.

 

Magyarország összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézményben látogatási tilalmat rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos, és a szolgáltatókat kötelezi a tilalom betartására. Végstádiumban lévő ellátottak kivételével a látogatási tilalom alól felmentés nem adható - olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményében. Az intézmény köteles a haldokló hozzátartózójának védőöltötezet biztosítani.

Müller Cecília azonnal hatállyal látogatási tilalmat rendelt el a szociális intézményekben. Fotó: mti Müller Cecília azonnal hatállyal látogatási tilalmat rendelt el a szociális intézményekben. Fotó: mti

Az intézmény elhagyási tilalom nem vonatkozik:

  • az éjjeli menedékhelyekre
  • a hajléktalan személyek átmeneti szállására
  • a hajléktalan személyek átmeneti szállásához és a nappali melegedőhöz kapcsolódó külsős férőhelyekre.

Az érintett szociális intézményekben (köztük számos idős otthonban) csak ezekben az esetekben hagyható el az épület:

  • indokolt esetben (munkavégzés, szükséges egészségügyi vizsgálatok)
  • különösen méltányolható helyzetben az intézményvezető engedélyével
  • a fogyatékos személyek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek az intézmény által szervezett napi szabadidős tevékenysége céljából.

Felvétel a szociális intézményekbe a felvételt megelőző 5 napon belüli, legalább 48 órás időkülönbségel, legalább két alkalommal elvégzett negatív PCR-teszt birtokában lehetséges.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.