<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A járvány felfutása miatt azonnali látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország összes szociális intézményben. Kivételt ezalól csak az jelent, ha az idős hozzátartozó haldoklik és szeretnének elbúcsúzni tőle a családtagok.

 

Magyarország összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézményben látogatási tilalmat rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos, és a szolgáltatókat kötelezi a tilalom betartására. Végstádiumban lévő ellátottak kivételével a látogatási tilalom alól felmentés nem adható - olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményében. Az intézmény köteles a haldokló hozzátartózójának védőöltötezet biztosítani.

Müller Cecília azonnal hatállyal látogatási tilalmat rendelt el a szociális intézményekben. Fotó: mtiMüller Cecília azonnal hatállyal látogatási tilalmat rendelt el a szociális intézményekben. Fotó: mti

Az intézmény elhagyási tilalom nem vonatkozik:

  • az éjjeli menedékhelyekre
  • a hajléktalan személyek átmeneti szállására
  • a hajléktalan személyek átmeneti szállásához és a nappali melegedőhöz kapcsolódó külsős férőhelyekre.

Az érintett szociális intézményekben (köztük számos idős otthonban) csak ezekben az esetekben hagyható el az épület:

  • indokolt esetben (munkavégzés, szükséges egészségügyi vizsgálatok)
  • különösen méltányolható helyzetben az intézményvezető engedélyével
  • a fogyatékos személyek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek az intézmény által szervezett napi szabadidős tevékenysége céljából.

Felvétel a szociális intézményekbe a felvételt megelőző 5 napon belüli, legalább 48 órás időkülönbségel, legalább két alkalommal elvégzett negatív PCR-teszt birtokában lehetséges.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.