<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Fidesz tisztújító kongresszusára egy bejelentés is jutott Orbán Viktornak köszönhetően.

Eddig még nem volt biztos, hogy jövőre a 13. havi mekkora részét kapják meg a nyugdíjasok. Eredetileg újabb egyheti járandóságot utalt volna pluszban a kormány, de vélhetően a közelgő választásoktól cseppet sem függetlenül, az elmúlt hónapokban már pedzegette a kormányfő, hogy ennél többet kellene.

Jó hírt mondott Orbán Viktor (Fotó: Pixabay)Jó hírt mondott Orbán Viktor (Fotó: Pixabay)

Kapjanak a plusz egyheti helyett kétheti pluszt, vagy akár a teljes 13. havi nyugdíjat is ki lehetne fizetni. Egy rádióinterjújában Orbán kifejtette: nagyon presszionálja ebben a kérdésben Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy találjon fedezetet erre. Eddig azonban nem volt eldöntött kérdés, végül mekkora összegre számíthatnak a legidősebbek.

A Fidesz tisztújító kongresszusán Orbán Viktor azonban bejelentette:

"A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével".

Vagyis ez már eldöntött és biztos ténynek tekinthető, hogy jövő februárban egy teljes havi pluszpénzt kapnak az érintettek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.