<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A 8. hét nézettségi adataiban új király született, az évben először győzték le a korábban verhetetlen vetélkedőt.

Az RTL hétköznap esti műsorán a ’Drága örökösök – A visszatérés’ érkezik először, a Koltai Róbert által alakított Szappanos Kálmán, és társainak kalandjait feldolgozó sorozat a héten a teljes lakosság körében 530 ezres átlagnézettséget tudott, de becsúszott egy gyengébb, 479 ezres nap is.

A széria hetek óta ezen a szinten mozog, míg a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 éves korcsoport körében adásonként jellemzően 13 százalék körüli közönségarányt tudott felmutatni, ami gyengülés az előző hetekhez képest.

A műsorsáv második felét a 8. héten is a szintén saját gyártású ’A mi kis falunk’ kapta. A széria nem tudta tartani az elmúlt héten elért 450 ezer körüli átlagos nézőszámot, a legjobb nap a héten 446 ezret hozott, de becsúszott két elég halovány, 397-398 ezer nézős nap is. A széria a 18-49 éves korcsoportban ugyan egy napon tudott kereken 16 százalékos közönségarányt, összességében a 13 százalék körüli szinten mozgott.

Még mindig brutálisan erős a nosztalgikus vetélkedő

Mostanában nem sok aggodalma akadhat a TV2-nek hétköznap esténként, hiszen a Szerencsekerék Kasza Tibi vezetésével attól teljesen függetlenül, hogy éppen kik a versenyzők, félelmetesen jól teljesít – a vetélkedő heti összes része 900 ezer feletti nézőszámmal zárt, így csak magával és egy hétvégi szuperprodukcióval kellett, hogy versenyezzen. A Szerencsekerék továbbra is igen jól teljesít a kereskedelmi szempontból kiemelt korcsoportban is, végig 20 százalék feletti közönségaránnyal tudta hozni a hetet.

A TV2 esti főműsoridejének második felében továbbra is a Hazatalálsz érkezik a képernyőkre, a csatorna első saját gyártású sorozata átlagosan 530 ezer nézőt ültetett a képernyők elé – ennél korábban tudott jobbat is, a nézettsége járt 600 ezer felett. A széria a 18-49 éves korcsoportban valamennyit javított a korábbi hetekhez képest, és legerősebb napján 16,8 százalékos közönségarányt is tudott.

Szárnyalt a Sztárban sztár. Fotó: TV2
Szárnyalt a Sztárban sztár. Fotó: TV2

Elvitték a cápák elől a zsákmányt

Az elmúlt hetekben viszonylag monotonon alakult a hétvégék forgatókönyve, ez most, legalábbis részben, de megváltozott. Szombaton maradt a megszokott felállás, az RTL saját gyártású focis sorozata, a Gólkirályság megverte a vele párhuzamosan futtatott hollywood-i filmet, ami most éppen a Halálos iramban elég megkérdőjelezhetőre sikerült hatodik része volt. A Gólkirályság 599 ezer nézőt tudott a képernyők elé vonzani, ami jobb eredmény a 7. héten elérte 564 ezres szintnél.

Sokkal érdekesebben alakult azonban a vasárnap, ahol az RTL fő produkciója, az üzleti befektetőshow, a ’Cápák között’ heteken át uralni tudta a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos korcsoportot, a 8. héten a szegmensben 292 ezer néző és 22 százalékos közönségarány azonban most csak a második helyre volt elegendő. A győztes ugyanis mind a 18-49 éves korcsoportban, mind a teljes lakosság körében a TV2-n párhuzamosan futtatott Sztárban sztár 2. része lett, amely 923 ezer nézőt, köztük 296 ezer 18-49 éves kor közötti érdeklődőt tudott a tévék elé ültetni. A cápák egyébként a teljes lakosság körében összesen 632 ezres nézettséget hoztak.

Így alakult a 8. hét

A 8. héten tehát a TV2 egyik szeme sírhatott, míg a másik nevetett, hiszen végül a saját hétvégi szuperprodukciója volt az, amely hetek után végre képes volt megtörni a Szerencsekerék brutális dominanciáját.

A heti győztes nem kérdés: a 18-49 éves korcsoportban a TV2 átlagosan 17,7 százalékos közönségarányt tudott, szemben az RTL 13,4 százalékával – a hízó különbség elsősorban a Szerencsekerék és a Sztárban sztár szárnyalásának köszönhető.