<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Egy közérdekű adatigénylés kellett hozzá, hogy ez kiderüljön.

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő a a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz nyújtott be közérdekű adatigénylést, hogy kiderítse, milyen értékben ajándékozott a magyar kormány Covid-vakcinákat más országoknak - írta meg a politikus online sajtótájékoztatója alapján a 24.hu.

A válaszból az derült ki, hogy a kormány az elmúlt időszakban több mint 4,9 millió adag oltóanyagot ajándékozott el, egész pontosan

  • 4 015 300 adag AstraZenecát,
  • 822 400 adag Sinopharmot,
  • 100 000 adag Modernát.

Ez Ujhelyi számításai szerint a korábban ismert árak alapján összesen 22 milliárd forintnyi elajándékozott vakcinát jelent. Ezen kívül mintegy 50 ezer adag oltóanyagot selejteztek le, és 400 ezer adag vakcinát pedig "kölcsönadtak" Csehországnak. Egymillió adag AstraZenecát, százezer adag Janssent pedig eladtak, de az nem derült ki, hogy az eladások mennyi bevételt hoztak.

Ujhelyi István arra is választ kért az NNK-tól, mennyi oltóanyag áll jelenleg rendelkezésre, hiszen a szakemberek sem zárják ki, hogy ősszel újra felerősödhet a járvány.

Az NNK adatai szerint jelenleg mintegy 8 millió adag oltás áll rendelkezésre. Ujhelyi szerint viszont ez csalóka adat, mert ebből valamivel több mint kétmillió adag kifejezetten a gyerekeknek szánt Pfizer-vakcina, 3,7 millió pedig egydózisú Janssen, ami szerinte más oltóanyagokkal kevésbé kombinálható.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.