<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szeptembertől nő a katonák illetménye, az emelés átlagosan 26 százalékot jelent, de állománykategóriánként eltérő - mondta a honvédelmi miniszter közösségi oldalán csütörtökön közzétett videóüzenetében.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett: a kormány egy kiemelt mértékű illetményemelésről hozott határozatot, amely két lépcsőben, először ez év szeptemberétől, majd 2024 januárjától lesz a katonáknak kiutalva. Hozzátette: szeptember első napjával indul az az időszak, amire a katonák már a kiemelt illetményt fogják kapni.

A miniszter kiemelte: készenlétfokozást rendelt el, és kompenzálni kell a megnövekedett terheket, amit a változó biztonsági környezet jelent, továbbá növelni kell a katonák megbecsültségét.

Ez az illetményemelés jelentős mértékű, átlagosan is 26 százalékot jelent, de állománykategóriánként eltérő. A békéhez erő kell, a munkát folytatjuk - mondta videóüzenetében a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf videóüzenetéhez azt írta: érettségivel nem rendelkező közkatona eddig 280 ezer forintot keresett, ez most 400 ezer forintra nő, az érettségivel rendelkező közkatona illetménye pedig 323 ezerről 415 ezer forintra nő. Altiszti állományban egy őrmester kicsivel több, mint 421 ezer forintot vihetett eddig haza, ez most 533 ezer forint - írta a miniszter. Hozzátette: a kezdő hadnagyok fizetése 468 ezerről 585 ezer forintra nő. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.