<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lényegében megszűnt az építőanyag-hiány Magyarországon, innentől fogva indokolatlan az exporttilalom.
 

Lényegében megszűnt az építőanyag-hiány Magyarországon, elegendőnek bizonyult az export regisztrációja, nem volt szükség az állami elővásárlási jog alkalmazására sem. A hazai gyártók belföldön értékesítették termékeiket, írja a Világgazdaság.

Az építőanyag-gyártók most már 10-15 százalékkal olcsóbban veszik a nyersanyagokat, ez legkésőbb három-négy hét múlva megmutatkozhat a végtermékek fogyasztói árának csökkenésében is, nyilatkozta a lapnak Tibor Dávid, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Hazai Építőanyag-gyártó Tagozatának elnöke, aki a Masterplast Nyrt. elnökeként belülről is rálát a piaci folyamatokra. Az árak korrekciója ugyanakkor egyelőre kismértékű, hiszen csak az alapanyagok ára mérséklődött. 

Tibor szerint a kormány által bevezetett exportregisztrációs rendszernek volt szerepe abban, hogy sokkal több építőanyag maradt belföldön, mint korábban, illetve ő úgy tudja, hogy az állami elővételi joggal sem kellett élni. Mindezek nyomán a piaci szakértő szerint nem várható az unión belüli export, illetve árumozgás további korlátozása, elég lesz érvényben tartani a célravezetőnek bizonyult kiviteli regisztrációs rendszert.  

(Világgazdaság)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.