2020. június 6. 12:45
mfor.hu

Vasárnap reggel 8 órától. Ezt jelentette be Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

„Németország az első számú kereskedelmi partnerünk, számos magyar ember dolgozik Németországban, így az ő munkavállalásuk, illetve a családdal való kapcsolattartásuk az elmúlt időszakban nagyon komoly nehézségekbe ütközött" – mondja a videóban Szíjjártó Péter.

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI

Ezért döntött úgy a kormány, hogy vasárnap reggel 8 órától megszüntetik azokat a korlátozásokat, amelyek a Magyarország és a Németország közötti személyforgalomra eddig vonatkoztak. Ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.