2p

Főleg a Balatont cibálta meg a hétfő esti vihar.

Balatonszemes állomáson a hétfő esti viharban fa dőlt a felsővezetékre, ezért a kárelhárításig, várhatóan kedden délelőttig Szántód és Balatonboglár között a vonatok dízelmozdonyokkal közlekednek, a dél-balatoni vonalon ezen a szakaszon 30-60 perccel megnő a menetidő.

A Szabadbattyán és Lepsény közötti pályakarbantartás miatt kedden még Székesfehérvár és Lepsény között pótlóbuszokra is át kell szállni, így a két korlátozás miatt a dél-balatoni vonalon utazóknak jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítaniuk - közölte a MÁV.

Több, mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók hétfőn a viharos szél miatt. Leginkább útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében. A legtöbb beavatkozás a fővárosban, Pest, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben volt.

Több ingatlan is lakhatatlanná vált a sérült tetőszerkezet miatt.

Budapest XIX. kerületében, egy Sós utcai társasházi lakás tetőszerkezete részben leszakadt, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Demecserben, a Szent László úton egy családi ház tetőszerkezetét a viharos szél lebontotta, míg Debrecenben, a Csillag utcában egy sorház tetőszerkezete sérült meg a viharos szél miatt. A lakók elhelyezéséről gondoskodtak.

A vihar megtépázta a fákat Szabolcsban(Fotó: Székely Sarolta/mfor.hu)
A vihar megtépázta a fákat Szabolcsban(Fotó: Székely Sarolta/mfor.hu)

Több, mint hetven esetben kellett a tűzoltóknak sérült épületeknél beavatkozniuk a vihar miatt. Tizenöt helyszínen a villanyvezetékek leszakadtak a viharos szélben, vagy fák dőltek rájuk, ezek eltávolítása is adott munkát.

A közlekedést is érintette a viharos erejű szél.

Fa dőlt egy gépkocsira az 1-es főút 157-es kilométerszelvényénél, Mosonmagyaróvár térségében hétfőn, az esti órákban. A város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével emelték ki a járműből a beszorult vezetőt. Két gépkocsi ütközött egy, a 41-es főút mellett álló fasorból kidőlt fának Pusztadobos térségében, a 41-es kilométerszelvénynél szintén az esti órákban.

Mivel több megyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!