<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Főleg a Balatont cibálta meg a hétfő esti vihar.

Balatonszemes állomáson a hétfő esti viharban fa dőlt a felsővezetékre, ezért a kárelhárításig, várhatóan kedden délelőttig Szántód és Balatonboglár között a vonatok dízelmozdonyokkal közlekednek, a dél-balatoni vonalon ezen a szakaszon 30-60 perccel megnő a menetidő.

A Szabadbattyán és Lepsény közötti pályakarbantartás miatt kedden még Székesfehérvár és Lepsény között pótlóbuszokra is át kell szállni, így a két korlátozás miatt a dél-balatoni vonalon utazóknak jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítaniuk - közölte a MÁV.

Több, mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók hétfőn a viharos szél miatt. Leginkább útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében. A legtöbb beavatkozás a fővárosban, Pest, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben volt.

Több ingatlan is lakhatatlanná vált a sérült tetőszerkezet miatt.

Budapest XIX. kerületében, egy Sós utcai társasházi lakás tetőszerkezete részben leszakadt, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Demecserben, a Szent László úton egy családi ház tetőszerkezetét a viharos szél lebontotta, míg Debrecenben, a Csillag utcában egy sorház tetőszerkezete sérült meg a viharos szél miatt. A lakók elhelyezéséről gondoskodtak.

A vihar megtépázta a fákat Szabolcsban(Fotó: Székely Sarolta/mfor.hu)
A vihar megtépázta a fákat Szabolcsban(Fotó: Székely Sarolta/mfor.hu)

Több, mint hetven esetben kellett a tűzoltóknak sérült épületeknél beavatkozniuk a vihar miatt. Tizenöt helyszínen a villanyvezetékek leszakadtak a viharos szélben, vagy fák dőltek rájuk, ezek eltávolítása is adott munkát.

A közlekedést is érintette a viharos erejű szél.

Fa dőlt egy gépkocsira az 1-es főút 157-es kilométerszelvényénél, Mosonmagyaróvár térségében hétfőn, az esti órákban. A város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével emelték ki a járműből a beszorult vezetőt. Két gépkocsi ütközött egy, a 41-es főút mellett álló fasorból kidőlt fának Pusztadobos térségében, a 41-es kilométerszelvénynél szintén az esti órákban.

Mivel több megyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait.