<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A várakozásoknak megfelelően nem nyúlt az alapkamathoz a Magyar Nemzeti Bank, annak mértéke 0,6 százalék maradt.

Nem okozott meglepetést az MNB, hiszen változatlanul 0,6 százalék maradt a jegybanki alapkamat, és a kamatfolyosó két széle továbbra is mínusz 0,05% (egynapos betét) és 1,85% (egynapos hitel).

Nem volt meglepetésNem volt meglepetés

Utoljára júliusban változott az irányadó kamat, akkor 15 bázisponttal csökkentette a Monetáris Tanács. A befektetők elsősorban a 3 órakor megjelenő kommentárra figyelnek majd, hiszen az utalhat az MNB jövőbeni lépéseire.

Igaz, a szakértők szerint nagy mozgástere nincs a jegybanknak, a legutóbbi inflációs adat ugyan örvendetes csökkenést mutatott, ugyanakkor a forint ismét gyengülni kezdett, a kamatdöntés előtt az euróval szemben például a 366-os szintre kúszott fel. Így a jegybank két tűz között van, viszonylag szűk mozgástérrel. Az utóbbi időben részben ebből kifolyólag a monetáris keretrendszert, elsősorban a csütörtöki egyhetes betéti tenderek kamatszintjén keresztül alakítja.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.