TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A várakozásoknak megfelelően nem nyúlt az alapkamathoz a Magyar Nemzeti Bank, annak mértéke 0,6 százalék maradt.

Nem okozott meglepetést az MNB, hiszen változatlanul 0,6 százalék maradt a jegybanki alapkamat, és a kamatfolyosó két széle továbbra is mínusz 0,05% (egynapos betét) és 1,85% (egynapos hitel).

Nem volt meglepetés Nem volt meglepetés

Utoljára júliusban változott az irányadó kamat, akkor 15 bázisponttal csökkentette a Monetáris Tanács. A befektetők elsősorban a 3 órakor megjelenő kommentárra figyelnek majd, hiszen az utalhat az MNB jövőbeni lépéseire.

Igaz, a szakértők szerint nagy mozgástere nincs a jegybanknak, a legutóbbi inflációs adat ugyan örvendetes csökkenést mutatott, ugyanakkor a forint ismét gyengülni kezdett, a kamatdöntés előtt az euróval szemben például a 366-os szintre kúszott fel. Így a jegybank két tűz között van, viszonylag szűk mozgástérrel. Az utóbbi időben részben ebből kifolyólag a monetáris keretrendszert, elsősorban a csütörtöki egyhetes betéti tenderek kamatszintjén keresztül alakítja.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.