<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Thomas Petersen múlt héten Budapesten tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium egyik intézetének meghívására. Úgy érzi, hogy személyét megpróbálták propagandaeszközként felhasználni.

A német kommunikációs szakember, az Allensbach Közvéleménykutató Intézet projektvezetője erről laptársunknak, a Privátbankár.hu-nak adott interjúban beszélt.

Mint fogalmazott, a kormánypárthoz közelálló think tank, a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért (az intézet az MCC-n belül működik) meghívására jött a magyar fővárosba.

És nagyon megdöbbentett,  hogy nyilvánvalóan milyen hatalmas pénzt fordít a magyar kormány propagandára. Egész szépen megdolgoztak. Be kell vallanom, hogy ez egy kicsit megrémisztett

- jelentette ki.

Thomas Petersen (Forrás: Akademie für Politische Bildung Tutzing/Flickr)Thomas Petersen (Forrás: Akademie für Politische Bildung Tutzing/Flickr)

Hozzátette: korábban írt egy cikket, amelyben kifejtette, hogy Németországban jelenleg olyan társadalmi klíma van, amelyben sok ember nem kívánja elmondani a véleményét. Ezután kapta a meghívást az intézettől.

Nyilvánvalóan azt várták tőlem, hogy azt mondjam, hogy Németországban nincs véleményszabadság. Nem tettem meg nekik ezt a szívességet, és emiatt láthatóan csalódottak voltak. Azt tapasztaltam, hogy megpróbálnak eszközként használni.

Thomas Petersen beszélt arról is, hogy szerinte Magyarországnak szinte mindegy a vasárnapi német választás kimenetele, a külpolitikában ugyanis meglehetősen nagy az egyetértés a kormányzásra esélyes pártok között.

További részletek a Privátbankár.hu-n megjelent interjúban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.