<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Népszavazás a megszállt ukrán területeken, Németország optimista, hogy átvészeli a telet, Putyin szerint az USA globális hatalma irreális. Ezek is történtek ma a háborúval kapcsolatban. 

 • A megbízott orosz hatóságok Ukrajna négy megszállt területén – Donyeckben, Luhanszkban, Herszonban és Zaporizzsjában – kedden bejelentették, hogy szeptember 23-27. között népszavazást tartanak az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról. Azért olyan sürgős a szavazás megtartása, mert Ukrajna visszafoglalta az ország keleti részén fekvő területeket, köztük egy kis szimbolikus részt a luhanszki régióban, amely teljesen orosz meghatalmazottak irányítása alatt állt.

 • Bármilyen népszavazás az Oroszországhoz való csatlakozásról az oroszok által megszállt ukrán területeken, megsemmisítené a Kijev és Moszkva közötti tárgyalások időablakát - idézte a Liga.net ukrán lap az ukrán elnök hivatalának szóvivőjét kedden. „A népszavazások nélkül még mindig van egy kis esély a diplomáciai megoldásra. A népszavazások után viszont nem” – idézte Serhiy Nykyforovot a Liga.net.

Az Oroszországnak az Ukrajna ellen indított különleges katonai hadműveletét támogató falfestmény előtt megy egy nő Moszkvában 2022. szeptember 20-án. MTI/EPAAz Oroszországnak az Ukrajna ellen indított különleges katonai hadműveletét támogató falfestmény előtt megy egy nő Moszkvában 2022. szeptember 20-án. MTI/EPA

 • A Fehér Ház elutasította Oroszország azon terveit, hogy Ukrajna egyes részein népszavazást tartson, és kijelentette, hogy Moszkva csapatokat toborozhat ezeken a területeken, miután jelentős veszteségeket szenvedett a csatatéren. Jake Sullivan, Joe Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója a szuverenitás és a területi integritás elveinek megsértésének nevezte a népszavazást.

 • Mivel Németország gáztárolóinak kapacitása valamivel több mint 90 százalékos, Robert Habeck gazdasági miniszter szerint Németországnak most „jó esélye van” arra, hogy átvészelje a telet. Németország megelőzte azt a célt, hogy november elejére 95 százalékban megteljenek a földalatti tárolók.

 • Vlagyimir Putyin orosz elnök elítélte az Egyesült Államok erőfeszítéseit, hogy megőrizze globális uralmát, és azt mondta, hogy ezek kudarcra vannak ítélve. Putyin a moszkvai külföldi nagykövetek megbízólevelének átvételekor azt mondta: „A többpólusú világ felé irányuló objektív fejlődés szembesül azok ellenállásával, akik megpróbálják megőrizni hegemóniájukat a globális ügyekben és mindent irányítani – Latin-Amerikát, Európát, Ázsiát és Afrikát”.

 • Ukrajna visszafoglalta a keleti Liszicsanszk városához közeli falut, kicsi, de szimbolikus győzelemmel, ami azt jelenti, hogy Oroszország már nem rendelkezik teljes ellenőrzéssel Luhanszk régió felett, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legfontosabb háborús célja. Luhanszk kormányzója, Szerhij Haidai azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők „teljes ellenőrzés alatt tartják” Bilohorivkát, Liszicsanszk külvárosát. Hamarosan egy seprűvel kiűzzük onnan ezeket a szemétládákat” – mondta. "Lépésről lépésre, centiről centire megszabadítjuk az egész földünket a betolakodóktól."

 • Az ukrán erők északkeleti előretörésének üteme „pánikba” ejtette az orosz erőket – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai beszédében. Zelenszkij azt mondta, hogy „az a sebesség, amellyel csapataink mozognak, a normális élet helyreállításának sebessége.”

 • Ukrán igazságügyi szakértők eddig 146, többségében civil holttestet exhumáltak a kelet-ukrajnai Izium közelében lévő tömeges temetkezési helyen - közölte a régió kormányzója hétfőn. Oleh Szinehubov, Harkiv régió kormányzója elmondta, hogy az exhumált holttestek között két gyermek is van. A Kreml visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint az orosz erők háborús bűnöket követtek volna el Ukrajna Harkov tartományában.

 • Az oroszbarát szeparatista, magát kikiáltó Donyecki Népköztársaság (DPR) azt közölte, hogy 10 civil meghalt és 15-en megsebesültek az éjszaka folyamán az ukrán erők lövöldözése során a DPR által elfoglalt területen. A hasonlóan magát szakadárnak valló Luhanszki Népköztársaság (LPR) illetékesei arról tájékoztatták a Tass orosz hírügynökséget, hogy az általa elfoglalt Krasznoricsenszke faluban hét embert, köztük három gyereket öltek meg.

 • Az ukrán fegyveres erők elsüllyesztettek egy orosz csapatokat és felszerelést szállító bárkát a Dnyeper folyón a Herszon régióban található Nova Kahovka közelében – írja a Kyiv Independent.

 • A biztonsági félelmek szinte bizonyosan arra késztették az orosz Fekete-tengeri Flotta Kilo-osztályú tengeralattjáróit a krími Szevasztopolból a dél-oroszországi Novorosszijszkba – állítja a brit védelmi minisztérium a háborúról szóló legfrissebb hírszerzési tájékoztatójában. (The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.