<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több száz millió forintot foglaltak le a házkutatás során.

Nem cáfolta a Magyar Hangnak küldött válaszában a NER- és Mészáros Lőrinc-közeli Eurovéd Security nevű őrző-védő vállalkozás, hogy március első felében előzetes letartóztatásba kerültek a vállalat vezetői.

Az Eurovéd őrzi a felcsúti stadiont is. Fotó: depositphotos
Az Eurovéd őrzi a felcsúti stadiont is. Fotó: depositphotos

A felcsúti-bicskei cég emberei védték például a tavalyi Mészáros-Várkonyi esküvőt, de ők őrzik az Orbán Viktor hétvégi háza mellé épült felcsúti stadiont is. A lap értesülései szerint a NAV több száz millió forintnyi készpénzt foglalt le a házkutatások során. Az ügyészség cégnevet nem említő közleménye szerint a cégek több mint 800 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek 2017 és 2021 között. Három vezetőt őrizetbe vettek. A laphoz eljutott információk szerint köztük van T. N. cégtulajdonos, és rokona, B. I., aki ügyvezetőként tevékenykedett. Később a bíróság – egyelőre nem jogerősen – elrendelte mindhármójuk előzetes letartóztatását. Az érintettek fellebbeztek.

A cég már működése első évében megkapta Mészáros Lőrinc tihanyi nyaralójának és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának az őrzését, azóta pedig a Mészáros-cégbirodalom más részei, köztük a hotelek és az irodaházak biztonságát is az Eurovéd szavatolja. Az Eurovéd 2016-tól 2020-ig hatalmas léptekkel haladt előre, megötszörözte forgalmát, az utolsó elérhető, 2020-as beszámolójában 1,4 milliárd forintos bevételt mutatott ki.