1p

Miközben a globális környezet sem kedvez a kockázatos eszközöknek a forint bajai mögött ennél több áll. Szerda délután már 416 forintot kellett egy euróért adni.

Szerda délelőtt még azon hüledezhettünk, hogy 410 forint lett egy euró, délutánra viszont tovább gyengült a magyar fizetőeszköz és újabb lélektani szintet, a 415-öt is átütötte. A befektetők annak ellenére is nyomás alá helyezik a magyar fizetőeszközt, hogy a két deviza között érezhető kamatkülönbözet van, így akkor éri meg a forint eladása, a valaki további gyengülésre számít.

Nem túl bíztató amit a grafikonok mutatnak. Forrás: Equilor
Nem túl bíztató amit a grafikonok mutatnak. Forrás: Equilor

Amennyiben a 410,22-es szintet is átlépi a jegyzés, a következő megálló 416,78-nál lehet, írta délelőtti elemzésében az Equilor, talán ők sem sejtették, hogy ezt még ma elérjük. A gyengülés elvileg nem tarthat örökké, de ha a jegybank csütörtökön nem fog újabb határozott kamatemelés mellett dönteni, akkor aligha láthatunk érdemleges korrekciót. A megoldás persze a kormány kezében van, ám amíg az unióval nem jutnak dűlőre, addig a forint a spekulációk céltáblája maradhat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!