TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Jelentősen nőhet a mélyszegénység a koronavírus-krízis miatt az ENSZ és a Világbank szerint. Brazíliában először lépte át az ezret a napi halálesetek száma. Nemzetközi összefoglalónk következik.

Világszerte hatvan millió ember süllyedhet súlyos szegénységbe a koronavírus-járvány következményei miatt a Világbank szerint, írja laptársunk, a Privátbankár.hu. 

Emberek egy furgon platóján Kenyában. (Depositphotos) Emberek egy furgon platóján Kenyában. (Depositphotos)

Növekedhet az éhínség

A válság megsemmisítheti az elmúlt három év szegénység elleni harcának eredményeit, mondta tegnap egy telefonkonferencián David Malpass, a szervezet igazgatója.

Becsléseik szerint a világgazdaság idén öt százalékkal zuhanhat, ami különösen érzékenyen érintheti a legszegényebb országokat.

Utóbbiaknak a Világbank eddig mintegy 5,5 milliárd dollár támogatást adott a mostani válság egészségügyi, gazdasági és társadalmi következményeinek kezelésére.

David Malpass egyúttal arra kérte a legfejlettebb országokat, hogy növeljék a rászoruló államoknak juttatott közvetlen támogatásaikat.

António Guterres, az ENSZ főtitkára tegnap szintén arra figyelmeztetett, hogy a járvány (és annak következményei) veszélyezteti a szegénység elleni küzdelmet Afrikában:

növelni fogja az egyenlőtlenséget, az éhínséget és a betegségeknek való kitettséget.

Az ENSZ-főtitkár szerint az afrikai államok gyorsan reagáltak a vírusra, ezért a diagnosztizált fertőzöttek száma kisebb annál, mint előzetesen becsülték.

A fekete kontinensen 88 ezer vírushordozót regisztráltak eddig, a halálos áldozatok száma pedig kevesebb háromezernél a hivatalos adatok szerint.

António Guterres szerint ugyanakkor a járvány Afrikában még a kezdeti stádiumban van.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.   

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.