TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

De ebben a külföldről behurcolt fertőzések még benne sincsenek.

Nyíregyházán, Budapest észak és központi területein, Debrecenben növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 36. héten végzett szennyvízvizsgálatok

- áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ friss jelentésében, mely a szennyvízvizsgálatok aktuális tapasztalatairól számol be.

A szennyvízben észlelt koncentráció-növekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését, de a módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri. Az eredmények tehát arra utalnak, hogy 

az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés.

Szombaton írtunk arról, hogy a számítások alapján mely megyékben robbanhat be a leginkább a koronavírus a közeljövőben. A 100 ezer lakosra vetített esetszámok alakulása alapján elsődlegesen Budapesten jósoltunk komolyabb felfutást, a lista második helyére Hajdú-Bihar megyét tettük. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a hetedik helyen állt, de a friss szennyvíz-adatok alapján hamarosan előbbre fog törni.

Mint ismert, az NNK május óta végez szennyvízvizsgálatokat az új koronavírus örökítőanyagának kimutatására. A vizsgálatok Budapesten kezdődtek, jelenleg heti mintavétel történik a fővárost ellátó három szennyvíztelepen, a megyeszékhelyeken, és néhány vidéki városban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az NNK felhívja a figyelmet, hogy tartsunk be minden olyan elővigyázatossági intézkedést, amit tavasszal megtanultunk, de úgy tűnik, mostanra már elfelejtettünk. Vagyis:

  • ha koronavírusos tüneteket észlelünk magunkon, maradjunk otthon, és értesítsük a háziorvosunkat
  • kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak
  • lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, ahol nem lehet ott viseljünk orrot és szájat eltakaró maszkot
  • viseljük maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön
  • gyakran és alaposan mossunk kezet
  • akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.

És még arra is emlékeztetnek minket, mindez miért fontos: hogy meg tudjuk előzni a fertőzés terjedését, és el tudjuk kerülni a további, a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.