<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
mfor.hu

Aki kéri, azt akár saját otthonában is beoltja az orvos vagy a vele tartó rezidens - aki viszont nem kéri, annak írásban kell erről nyilatkoznia.

Orbán Viktor egy hete jelentette be, hogy a be nem oltott időseket személyesen keresik fel a háziorvosok, rezidensek, és igyekeznek őket meggyőzni az oltás fontosságáról. A pénteki Magyar Közlönyben megjelent az erről szóló rendelet, amiből kiderül: a látogatásnál jóval többet is tesznek az orvosok - írja a Privátbankár.hu.

A 60 év fölöttiek közül azokat látogatják meg, akik a nyilvántartás szerint még nem kértek és kaptak Covid-oltást. Tájékoztatják őket arról, hogy egészségügyi adataik szerint milyen oltást kaphatnak; ha kérik, elintézik a regisztrációt, ami továbbra is kötelező. 

Az újdonság az, hogy nem csak a háziorvosi rendelőben, hanem akár az érintett személy lakóhelyén vagy tartózkodási helyén is beadható az oltás a rendelet szerint. 

Szintén újdonság, hogy

ha az érintett személy az oltást elutasítja, úgy erről írásban kell nyilatkoznia.

Később ha meggondolja magát, akkor persze vissza lehet vonni a nyilatkozatot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.