TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. december 7. 10:16
mfor.hu

A kőolaj exportáló országok szövetsége Oroszországgal kiegészülve pénteki, bécsi ülésén a termelés visszafogásáról és a Brent árának emeléséről állapodott meg. 

Az úgynevezett OPEC +, azaz az kőolaj exportáló országokat tömörítő szövetség, mely Oroszországgal is ki van egészülve, pénteki, Bécsben tartott ülésén a két napos vita után abban állapodott meg, hogy termelését napi szinten 500 ezer hordóval csökkenti, míg Szaúd-Arábia további 400 ezer hordónyi csökkentést vállalt önkéntesen – írja a Financial Times.

Fotó: depositphotos.com Fotó: depositphotos.com

Az olajkitermelés volumenének csökkentését Szaúd-Arábia kezdeményezésére vállalták a tagországok, a piac védelme érdekében.

A tárgyalások egész éjjel folytatódtak, és a döntést pénteken véglegesítették azok az olajkitermelő országok, amelyek 2016 óta vesznek részt az olajszövetségben. A megállapodás értelmében a Brent nyersolaj árát 1,4 százalékkal, 64,25 dollárra emelték meg hordónként a tagországok.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.