2019. december 7. 10:16
mfor.hu

A kőolaj exportáló országok szövetsége Oroszországgal kiegészülve pénteki, bécsi ülésén a termelés visszafogásáról és a Brent árának emeléséről állapodott meg. 

Az úgynevezett OPEC +, azaz az kőolaj exportáló országokat tömörítő szövetség, mely Oroszországgal is ki van egészülve, pénteki, Bécsben tartott ülésén a két napos vita után abban állapodott meg, hogy termelését napi szinten 500 ezer hordóval csökkenti, míg Szaúd-Arábia további 400 ezer hordónyi csökkentést vállalt önkéntesen – írja a Financial Times.

Fotó: depositphotos.com Fotó: depositphotos.com

Az olajkitermelés volumenének csökkentését Szaúd-Arábia kezdeményezésére vállalták a tagországok, a piac védelme érdekében.

A tárgyalások egész éjjel folytatódtak, és a döntést pénteken véglegesítették azok az olajkitermelő országok, amelyek 2016 óta vesznek részt az olajszövetségben. A megállapodás értelmében a Brent nyersolaj árát 1,4 százalékkal, 64,25 dollárra emelték meg hordónként a tagországok.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.