Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Hollik István mindkét feladatot elláthatja a jövőben.

A fideszes kormányok idején az volt eddig a gyakorlat, hogy a kormányszóvivői feladatokat ellátó személy nem rendelkezett parlamenti mandátummal. Sem Borókai Gábor, az első Orbán-kormány szóvivője, sem Giró-Szász András, a második Orbán-kormány szóvivője nem volt tagja a parlamentnek. Kovács Zoltán sem, aki tavaly látta el ezt a feladatot.

Az utolsó hónapokban Hollik István kdnp-s képviselő kapta meg ezt a feladatot. Hollik időközben parlamenti mandátumhoz is jutott, mivel a kormánypárti frakcióban egy haláleset miatt megüresedett egy hely, a párt listáján következő személy, Csizi Péterq pedig nem kíván beülni a parlamentbe. Így került sorra Hollik.

Aki egyébként az előző Országgyűlésnek a tagja volt, de a tavaly áprilisi választáson nem jutott mandátumhoz.

Képviselő lett, de szóvivő marad (Forrás: kdnp.hu)Képviselő lett, de szóvivő marad (Forrás: kdnp.hu)

Most viszont beülhet a parlamentbe. A mai Kormányinfón megkérdeztük Hollikot, hogy tekintettel a fideszes kormányok alatti gyakorlatra, lesz-e újabb változás a kormányszóvivői poszton. Hollik azt válaszolta, hogy erről nem tud, neki ilyet nem jelzett a miniszterelnök.

A kormányszóvivői, illetve annal megfelelő tisztség és a parlamenti poszt egyidejű betöltésére egyébként nehéz példát találni. Gál J. Zoltán a Medgyessy-kormány idején, 2002 és 2004 között látott el hasonló feladatot képviselőként. De ez volt a ritka kivételek egyike. A szóvivőnek ugyanis elméletileg folyamatosan rendelkezésre kell állnia, a megkereséseket fogadnia. A parlamenti ülésszak alatt viszont a képviselőségével kapcsolatos munkát is el kell látnia, ami megosztja a figyelmet. Viszont kétségtelen, hogy az első sorból értesül a kormány és a kormánypártok döntéseiről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.