TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Az ország intelligenciaszintje, utazási-nyaralási célpontok, munkahelyteremtés és némi újabb libernyákozás - ezek a témák is szóba kerültek a pénteki miniszterelnöki rádióinterjúban, ahol kiderült: 5 millió védőoltást rendeltünk az EU programján keresztül.

Aki beteg, ne menjen társaságba - hol áll az ország intelligenciaszintje?

A legutóbbi, Pápán talált gócpontról kérdezték Orbán Viktort a Kossuth rádió reggeli műsorában. Az Operatív Törzs folyamatosan dolgozik, hamarosan egy speciális egység, egy "szupercsoport"  is érkezik felderíteni a gócpontot, hogy a terjedést megfékezhessék- őket egyébkénth hamarosan bemutatják a nyilvánosságnak is. 

Orbán Viktor azt kéri az állampolgároktól, segítsék ők is a védekezést: hordani kell a maszkot, az egy-másfél méteres távolságot be kell tartani, de nem tudnak mindenki mellé rendőrt állítani collstokkal. Egy ország védekezésének a minőségét nem a kormány intézkedései, hanem az ország intelligenciaszintje határozza meg Orbán Vikor szerint. Úgy fogalmazott: a közjózanságnak van jelentősége - azaz ha valaki köhög és lázas, akkor például alap, hogy nem megy emberek közé. Márpedig a pápai (és a korábbi mezőkövesdi) góc is úgy keletkezett, hogy valaki annak tuadtában ment emberek közé, hogy beteg. 

Orbán Viktor interjút ad a Jó reggelt, Magyarország!-ban Nagy Katalin műsorvezetőnek egy korábbi alkalommal. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt) Orbán Viktor interjút ad a Jó reggelt, Magyarország!-ban Nagy Katalin műsorvezetőnek egy korábbi alkalommal. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A kormány jó példával jár elöl, például itt a tűzijáték esetete - jogilag lett volna rá lehetőség, de a kormány belátta, hogy ez olyan kockázat, amit nem szabad bevállalni - mondta Orbán Viktor. 

Négy országot ajánl nyaralásra Orbán Viktor

A szerdai kormányülésen Spanyolországot a zöldből sárga minősítésbe helyezték - "dacára annak, hogy szeretjük a spanyolokat". A szomszédos országokat illetően azt mondta: ha már utaznak az emberek, a közelbe tegyék. Szlovákia biztonságos, Ausztria, Horvátország és Szlovénia is, a másik három szomszédunk viszont nem. Ezt a négy országot válasszák az utazók - kérte Orbán Viktor.

5 millió védőoltást rendelt Magyarország

Orbán abban bízik, hogy a világ és Magyarország is rendezettebben fordul rá a második hullámra. A vakcinával kapcsolatban elmondta: az oltóanyagot versenyben fejlesztik, ami egyfelől jó, mert egymást hajtják a versenyzők, másfelől viszont amikor megjelenik egy oltás, a többiek vitatni fogják, hogy tényleg az a legjobb. Arra kérte Kásler Miklós minisztert, hogy amint az első vakcina megjelenik, higgadt és nyugodt véleményt mondjanak a magyaroknak róla - ez azonban még nem a holnap kérdése. Annyit lehet tenni, hogy az ember leadja a megrendeléseit - Magyarország közel 5 millió védőoltásra jelentkezett be az EU rendszerén keresztül.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Folytatja a libernyákozást a miniszterelnök

A libernyákoknak abban azért igazuk van, hogy minden megszólalásban vigyázni kell a másik ember méltóságára is - nem mondhatjuk tehát, hogy az összes migráns koronavírus-hordozó, mondta a miniszterelnök. Nem minden migráns potenciális fertőző, de vannak köztük ilyenek, és nem tudhatjuk, melyikük - ezért szerinte bármi áron meg kell akadályozni bejutásukat az orszába, mert potenciális biológiai, fertőzési fenyegetést jelentenek.

30-35 ezer embert vinnének vissza őszre a munkába

A gazdaság állapotát mutató összetett adathalmazból a ténylegesen dolgozók számára kell figyelni Orbán szerint - márpedig ma többen dolgoznak, mint januárban és kevesebben, mint egy éve ilyenkor. 30-35 ezres hiányt lát még a kormány abban, hogy ígéretének megfelelően annyi munkahelyet hozzon létre, amennyit a járvány tönkretett. Jó esély van arra, hogy az ősz során ez a különbség el fog tűnni - mondta Orbán Viktor.

Jánosnak hívják az új unokát

A kormánynak nem jár szabadság, de azért muszáj elmenni, mert különben megbolondul az ember - néha pihenni is kell a miniszterelnök szerint. Pár napra ezért Orbán Viktor is szabadságra vonul majd, az unokáját pedig Jánosnak hívják - ezt derítette még ki az interjú során Nagy Katalin, a Kossuth rádió riportere.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.